Úvod

Jak ušetřit za energie? S byty od JRD snadno

Také večer pravidelně procházíte byt a zhasínáte světla, abyste zbytečně neplýtvali energiemi? Vypínáte spotřebiče ze zásuvek a nové vybíráte podle energetické třídy? Nejste v tom sami. Ceny za energie neustále rostou a Češi musí rok co rok sáhnout hlouběji do kapsy, aby náklady na bydlení vůbec zaplatili. Ovšem i přesto, že se snažíme sebevíc, nakonec zjistíme, že ušetřené peníze jen tak tak pokryjí další zvýšení cen energií. Developerská společnost JRD nabízí řešení.


Energeticky pasivní domy dokážou oproti běžným novostavbám snížit náklady na vytápění až o 85 %. A právě vytápění je jednou z velkých položek rodinného rozpočtu.

Naše pasivní projekty Ecocity Malešice nebo Park Hloubětín jsou vybaveny teplovzdušným vytápěním a systémem řízeného větrání s rekuperací tepla s jednoduchým ovládáním. Díky tomu byty využívají teplo, které domácnost přirozeně vydává, a navíc dokážou zachovat uvnitř bytu čerstvý vzduch zbavený prachu a nečistot,“ uvádí Jan Řežáb, majitel JRD.

Teplovzdušné vytápění získává pomocí rekuperace ze vzduchu potřebné teplo. Teplý vzduch pak proudí mezi jednotlivými místnostmi, které tím ohřívá. Rekuperační systém spolu se speciálními okny s trojskly a účinnou izolací zabraňuje tepelným ztrátám. A současně maximálně využívá teplo, které se v obytných místnostech přirozeně hromadí díky slunečnímu záření, domácím spotřebičům i lidskému teplu. Díky řízenému větrání zase není potřeba otevírat okna a cenné teplo tak neunikne z bytu ven.

Pasivní byty ušetří desítky tisíc ročně
Když kupujete nový byt, tak většinou předem nevíte, kolik vlastně budete za jeho provoz platit. U projektů JRD je to jiné. Každý byt má spočítanou výši záloh. Tak například v bytě o velikosti 109 m2 v projektu Ecocity Malešice na Praze 10 bude čtyřčlenná rodina na poplatcích měsíčně platit pouze 2 600 Kč. V obdobně velkém bytě, v projektu, který nenabízí výhody energeticky pasivní stavby, by zaplatila více než 4 800 Kč. Rozdíl 2 200 korun měsíčně znamená roční úsporu téměř 27 tisíc korun. První dvě etapy projektu Ecocity zahrnují bydlení v celkem 110 bytových jednotkách v dispozicích 2+kk až 4+kk. Všechny byty nabízejí dostatek úložných prostor, jsou jižně orientovány a mají velká okna, která zaručují světlost a vzdušnost. Ke všem patří balkóny, terasy nebo předzahrádky a také vlastní sklep. Parkovací stání jsou skrytá v podzemních garážích. Součástí projektu bude také velký park se vzrostlými stromy. Děti se kromě hřiště mohou těšit například na kopec pro bobování s letní tubusovou skluzavkou nebo speciální hřiště pro cvrnkání kuliček. Nebudou chybět komunitní zahrádky, ani altán pro přátelská posezení u grilu.

Pasivní bydlení na vlastní oči
Pro všechny, koho pasivní bydlení zaujalo, otevřel developer JRD vzorový byt Praha 9 v projektu Park Hloubětín. Kromě toho, že je byt kompletně vybavený od kuchyňského náčiní až po zubní kartáčky, můžete si vyzkoušet, jak dobře se v něm budete cítit. Během návštěvy budete dýchat čerstvý vzduch zbavený nečistot a nepocítíte ani žádný průvan. V Parku Hloubětín si můžete vybrat nové bydlení v jednom ze tří bytových domů. Ty dohromady nabízejí 127 bytů v dispozicích 2+kk až 5+kk a společné jim jsou promyšlené a praktické dispozice s dostatkem úložných prostor i světlé interiéry s výhledy do parku a zeleně. Ke každému bytu navíc náleží balkón nebo terasa. Součástí projektu je také velký vnitřní park s herními prvky a plochami pro sportování.

Hledáte kvalitní byty v Praze? Zkuste pasivní bydlení.

Fotogalerie:

Dokončená první etapa projektu Ecocity Malešice se zdravými a úspornými byty
Dokončená první etapa projektu Ecocity Malešice se zdravými a úspornými byty

Zájemci si mohou v Ecocity Malešice prohlédnout vzorový byt
Zájemci si mohou v Ecocity Malešice prohlédnout vzorový byt

Vizualizace exteriér Park Hloubětín
Vizualizace exteriér Park Hloubětín

Fotografie interiér Park Hloubětín
Fotografie interiér Park Hloubětín
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze