Úvod

Jak uklidit dětský pokoj?

Úklid dětského pokoje je často jedním z nejkomplikovanějších kroků při udržování pořádku v domácnosti. Spousta hraček, které zásadně nejsou umístěny někde spořádaně v koutě, ale zabírají prakticky celou plochu místnosti. Na zbylém volném prostoru se pak často nachází části oblečení a další věci našich miláčků a mezi tím vším se ideálně hromadí prach a špína. Jak tedy efektivně docílit pořádku a čistoty v místě, kde váš potomek tráví většinu svého volného času?


Prvním krokem by měl být úklid hraček a ostatních drobností tak, abyste dosáhli odkryté podlahy či koberce. V tomto případě pomáhá součinnost s potomkem – žádné dítě nemá rádo, když dospělý svévolně manipuluje s jeho hračkami. Proměnit jejich návrat do skříní či krabic v hru a zábavu pro dítě je sice tvrdý oříšek, v případě úspěchu však znamená rychlejší a hlavně „bezbolestnější“ návrat hraček na jejich místo.

Když jsou konečně koberce a podlahy zbavené všeho, co vám bránilo v jejich vytření či vysátí, přichází na řadu práce pro vaše domácí pomocníky. Nesmíte zapomínat, že koberce je potřeba vysát opravdu důkladně, protože nejvíce nečistot a alergenů se usazuje až u spodních konečků vláken. K tomu ideálně slouží rotační kartáče, které koberec vyklepou a nečistoty pomůžou bezpečně odsát.

vysavac Vorwerk VK150 s vyklepavacim kartacem EB370

S vysavačem Vorwerk VK150 s rotačním vyklepávacím kartáčem EB370 je to hračka. V případě pevných podlah, jako jsou parkety nebo lamina, pak německá společnost Vorwerk nabízí unikátní nástavec SP530, který podlahu zároveň vysává i vytírá a to vše za využití zlomku vody a saponátu normálně potřebných pro klasické vytírání.

vysavac Vorwerk VK150 s nastavcem SP530 na vytirani

Zapomínat by se ale rozhodně nemělo ani na místo, kde dítě spí. K čištění matrací poslouží ideálně opět rotační kartáče, které dokážou pomocí vibrací matrace vyklepat. V případě rotačního vyklepávacího kartáče Kobold EB370 spolu s vysavačem Kobold VK150 se podaří prach, alergeny a další nečistoty odstranit až do hloubky 11 cm, díky čemuž můžete zaznamenat znatelnou změnu v boji s alergiemi či astmatem (snížením původního znečištění až na jednu desititisícinu).

rotacni vyklepavaci kartac Kobold EB370

Na drobná zákoutí a čalounění je pak výborným pomocníkem ruční rotační kartáč PB430, využít ale můžete i ruční akumulátorový vysavač Kobold VC100.

Více informací k vysávacímu systému Vorwerk Kobold se dozvíte na www.vorwerk.cz, nezávazné osobní předvedení si pak můžete objednat též na Zelené lince 800 168 987.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze