Úvod

Jak postupovat při výběru hypotéky

Hypotéka patří mezi rozšířené způsoby, jak financovat nemovitosti určené k bydlení, v případě, že nemáme dostatek vlastních finančních prostředků, což se týká většiny z nás. Málokdo však ví, jaké jsou možnosti, a jak při výběru hypotéky vlastně postupovat.


Svou hypotéku vybírejte pečlivě
Hypotéky v současné době nabízí velké množství bank a finančních ústavů. Protože se však podmínky jednotlivých subjektů značně liší, vyplatí se, věnovat pečlivou pozornost právě výběru hypotéky a porovnat jednotlivé nabídky. Nejde jen o výši úrokového procenta, ale také o možnosti, které jednotliví poskytovatelé nabízí.

Hypotéka za výhodných podmínek
Dnes můžete získat hypotéku bez poplatku vyřízení, a to až do výše 100% zastavované nemovitosti. Tak je tomu například v případě hypotéky u České spořitelny, která navíc umožňuje splácení hypotéky podle Vašich potřeb, a to včetně změny splátek, odkladu splátek, a dokonce přerušení splácení. Mezi další důležité parametry produktu patří pevné a nízké úrokové sazby a splatnost až 30 let.

Čerpání a splácení
Podmínky čerpání a splácení se u jednotlivých bank liší. V případě hypotéky od České spořitelny čerpáte zcela podle Vašich potřeb a potřebnou výši čerpání si určujete sami. Čerpání probíhá tak, že po jeho dobu platíte úroky z vyčerpané částky úvěru. Výhodou je, že úvěr můžete částečně či zcela splatit bez jakékoliv sankce k datu změny úrokové sazby.

Jak postupovat
Pokud jste se rozhodli financovat své nové bydlení prostřednictvím hypotéky, po zvolení subjektu, který Vám nabídne ty nejlepší podmínky, si sjednáte schůzku, kde Vám finanční poradce zodpoví všechny otázky, které se týkají Vaší hypotéky, a seznámí Vás také s důležitými informacemi, jako je daňové zvýhodnění, anebo zprostředkování státní podpory bydlení. V dalším kroku Vám pomůže s vyřízením žádosti o úvěr a zajistí vše potřebné, abyste mohli začít čerpat finanční prostředky.

Možnosti použití
A na co vše lze hypotéku použít? Kromě nejčastějšího důvodu, kterým je pořízení nemovitosti (např. pozemku, rodinného domu, bytu včetně příslušenství), lze hypotéku použít na koupi objektů pro individuální rekreaci, na financování výstavby a stavebních úprav nemovitosti (stavba, rekonstrukce, nástavba, přístavba), na koupi nemovitosti na bydlení za účelem jejího pronájmu (např. nákup bytu pro Vaše nezletilé dítě - než doroste, můžete byt pronajímat).
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze