Úvod

Jak pěstovat ředkvičky

Ředkvičky jsou naší oblíbenou a zdravou zeleninou. Jsou bohaté na vlákninu ale i na vitamín C. Pěstuje se poměrně snadno a lze ji vysévat několikrát do roka.


Pěstujeme ředkvičky
Ředkvičky pěstujeme pouze v přímém výsevu na záhoně nebo jako rychlené pod krytem. Vzhledem k tomu, že od výsevu do sklizně postačí přibližně 40 dní, můžeme ředkvičky vysévat a sklízet opakovaně. Sklízíme je postupným protrháváním, kdy ze záhonu vybíráme ty největší. Ředkvičky preferují lehčí půdy a slunečné stanoviště.

Ředkvičky v kuchyni

Ředkvičky se používají především ve studené kuchyni a podávají se čerstvé po omytí voudou a to především do salátů a pomazánek. S oblibou se používají k dekorování studených mís. Pro svou nízkou kalorickou hodnotu jsou oblíbenou součástí redukčních diet. Ředkvičky působí příznivě na zažívací ústrojí. Pomáhají proti průjmu, nadýmání i zácpě. Jsou cenným zdrojem vitamínu C.

Ředkvičkové zajímavosti
Pálivost ředkviček ovlivňuje obsah kyseliny hořčičné, který je nevyšší na jaře, kdy bývají ředkvičky nejvíce pálivé.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze