Úvod

Infrasauny: Když světlo léčí

Pomůže vám s celulitidou, stresem i s bolestí hlavy a můžete ji mít doma i vy. Koho? Infrasaunu, jejímž základem jsou zářiče s kompletním spektrem záření. Bez nich se totiž v infrasauně “jen” ohřejete.


Pobyt v infrasauně se od pobytu v klasické finské sauně zásadně liší. V prvé řadě se tolik nezpotíte - zatímco v klasické vypotíte až 97 % vody, v infrasauně je to jen 80 až 85 %.

Zbytek vypocených látek tvoří mimo jiné tuk, takže když hubnout, tak právě v infrasauně. Mezi další pozitivní vlivy na lidské zdraví patří:
● zlepšení krevního oběhu
● zmenšení otoků
● rychlejší hojení ran
● likvidace virů a bakterií
● snížení napětí a ztuhlosti svalů a šlach
● zvýšení psychické odolnosti
● posilování imunity

saunovani pro zdravi

Relaxace i zdraví díky 3 pásmům
Léčivým srdcem každé infrasauny jsou zářiče s infračervenými paprsky. Toto záření má několik pásem, v infrasaunách se používají 3 základní:
● IR-A s vlnovou délkou 0,76 – 1,4 mikrometru
● IR-B s vlnovou délkou 1,4 – 3 mikrometry
● IR-C s vlnovou délkou 3 – 10 mikrometrů

Vlnová délka v tomto případě znamená, jak hluboko pod kůži se záření dostane. IR-C zahřívá pouze povrch kůže a má proto nejlepší relaxační účinky. IR-B prostupuje do horní kůže a IR-A pronikne až do podkoží. Díky tomu má největší vliv na lidské zdraví.

infrazarice Vitae

Aby byl výsledek perfektní, měly by se v infrasauně nacházet zářiče vysílající všechny tři druhy pásem. Z českých výrobců takové sauny nabízí například Saunasystem.

Výhody kvalitních infrasaun
Velkou výhodou infrazářičů Philips Vitae, které se v infrasaunách Saunasystem nachází, je okamžitý start. Ihned po zapnutí dosahují 100% výkonu a vy díky tomu nemusíte čekat, až bude infrasauna připravená.

I podle toho rozpoznáte kvalitní zářiče od nekvalitních. Ty se totiž nahřívají i 20 minut. Za tu dobu už vás pod kvalitními zářiči Philips Vitae dávno přejde bolest hlavy.

kvalitni infrasauna Grand Vitae

Kvalitní zářiče samozřejmě patří do kvalitní infrasauny. Modely jako je Grand Vitae nebo ISV jsou vyrobeny ze skandinávského smrku nebo cedru, který krásně voní. Volitelně je navíc vybavíte třeba i reproduktory, takže si můžete užívat saunování při oblíbené hudbě.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze