Úvod

Hit letošní zimy? Kamna na dřevěné peletky!

Pořád jste to odkládali a teď už je skoro pozdě. Venku převzal vládu podzim, vládne tam sychravé počasí. Nejvyšší čas vyřešit vytápění domova. Pokud vaše srdce touží po krbových kamnech, máme pro vás tip na kamna, která jsou hitem letošní zimy. Kamna na dřevěné peletky!


Moderní a ekologické vytápění? Ano, s kamny na pelety!

Ty tam jsou doby, kdy jste do krbových kamen museli každou chvilku přikládat, abyste doma měli příjemně teplo. Už nemusíte ani tahat bedny se dřevem, každý den kamna čistit a neustále v místnosti, kde je máte, utírat prach. To všechno díky kamnům na peletky, která jsou hitem letošní zimy.

Jak peletová kamna fungují?

Na první pohled kamna na pelety nerozeznáte od klasických krbových kamen. Rozdíl spočívá v zásobníku, do kterého sypete pelety. Nepřikládáte skrz dvířka, stačí nasypat pelety do zásobníku, ty pak vydrží na několik dní.

Víte, že peletky jsou malé slisované válečky z dřevěné piliny? Mají standardizovanou velikost, automatická kamna si je mohou sama dávkovat. Mezi další jejich vlastnosti patří vysoká energetická hustota, nízký obsah popela a dobrá skladovatelnost. Dělí se do tříd, nejlepší jsou pelety třídy A1.

•    Topení peletami je šetrné k životnímu prostředí.
•    Pelety si koupíte v pytlích po 15 kg nebo volně sypané, jednou za pár dní je dosypete do zásobníku a máte vystaráno.
•    Z pelet vzniká minimum odpadu, nemusíte tak každý den kamna čistit a vynášet popel. A tu trochu popela, co zůstane, můžete využít třeba jako hnojivo nebo leštidlo.
•    Pelety se spalují čistě, emise oxidu uhelnatého a uhlovodíky jsou až desetkrát nižší. Stejně jako emise prachu.
•    Provozní náklady na topení peletkami jsou ve srovnání s náklady na topení plynem nebo elektřinou výrazně nižší.
•    Odpadnou vám starosti se sháněním dřeva, jeho štípáním, řezáním a uskladněním.
•    Díky WLAN modulu můžete kamna ovládat na dálku. To znamená, že si můžete zatopit cestou domů z práce a vrátit se do vyhřátého domova.
•    Na termostatu si nastavíte požadovanou teplotu, kterou bude udržovat a přizpůsobí jí i automatické přikládání.
•    Vytápění dřevěnými peletami můžeme označit za topení bez práce.

Do jakých domácností se automatická kamna na pelety hodí?

Peletová kamna jsou ideální volbou jak pro rodinné domy a chatky, tak do větších budov jako penziony a restaurace, školy a školky, pivovary, kliniky.

Peletová kamna nevíří prach, takže se hodí i do domácností s malými dětmi, alergiky nebo astmatiky.

Náš tip na závěr: Víte, že peletová kamna jsou k dispozici také v provedení s teplovodním výměníkem? Připojíte je na ústřední topení a budou ohřívat vodu v radiátorech. Na ovládacím panelu si pak můžete jednoduše nastavit, kolik tepla mají kamna předávat do vody a kolik vzduchu do místnosti.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze