Úvod

Eleganci a styl zajistí střešní krytina na fasádě domu

Prosklení, prostorná galerie a falcovaná střešní krytina Lindab SRP Click tvoří netradiční spojení, díky němuž vzniklo moderní a přitom funkční bydlení. Architekti z MIO architects vytvořili zajímavou kombinaci fasády a střešní krytiny, kterou umístili na plášť celého domu. Celkový vzhled doplňují okna, která mají výrazné orámování. Dům s netradičním využitím střešní krytiny si pro své bydlení zvolila mladá rodina, které hledala neotřelé a praktické řešení.


Dlouhá životnost, nízká hmotnost, snadná montáž a v neposlední řadě univerzální použití - tím se vyznačuje Lindab SRP Click. Pro svůj elegantní a nadčasový design patří na českém trhu k nejvyhledávanějším drážkovaným střešním krytinám. Její výhodou mimo jiné mnohostranné využití. Má totiž zaklapávací zámky, díky nimž se může orientovat vertikálně i horizontálně, takže ji lze použít na stěny i na střechu. S krytinou Lindab SRP Click se pracuje velmi dobře, protože je na zpracování detailů velmi tvárná. V neposlední řadě je výhodou i technická podpora se strany Lindabu i dostatečné skladové zásoby materiálu, takže nevznikají žádné prodlevy ve výstavbě.

Důležitou součástí stavby jsou střešní okna řešená v sestavách nad sebou, aby harmonicky doplňovala celkový design domu. Realizační firma STŘECHY KUČERA je navrhla tak, aby působila čistě a moderně.

plechova fasada ma sve kouzlo

Velmi důležité je umístění domu vzhledem ke světovým stranám. Prosklená hlavní obytná místnost, hostinský pokoj a zahrada jsou orientovány na jihozápad. Aby tyto klidové části nebyly rušeny, vyřešili architekti přístup do domu a příjezd aut vytvořením krytého stání, stylově propojeným se vstupem do domu zastřešeným chodníkem.

moderni dum s plechovou strechou i fasadou Lindab

Výstavba moderního rodinného domu trvala zhruba 14 měsíců a předcházela jí pečlivá příprava celého projektu s odborníky. Ta se určitě vyplatí - architekt totiž přesně ví, jak navrhnout veškeré prvky tak, aby nejen vše dobře vypadalo, ale také fungovalo. Navíc dokáže zakomponovat jednotlivá přání zákazníka. Příznivá je i ekonomická stránka stavby, protože střešní krytina Lindab SRP Click má velmi výhodné ceny. Vyznačuje se i výbornými technickými parametry. Střecha je dostatečně odhlučněná, takže na ní neslyšíte ani prudký déšť. Má univerzální využití: velmi esteticky působí například kombinace s dřevem. Plechové obklady se mohou využít také na komerčních budovách nebo na objektech v blízkosti frekventovaných komunikací, kde fasády v zimě trpí sněhem, vodou a solí z přilehlé silnice.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze