Úvod

Domácí vodárny a čerpadla sníží Vaše účty za vodu

Připadá Vám, že platíte čím dál vyšší účty za vodu? Tak si je snižte. Nahraďte část drahé pitné vody za vodu dešťovou. Domácí vodárny a ponorná čerpadla dokážou efektivně využít dešťových srážek a uspořit tak nemalé částky na provoz domácnosti i zalévání zahrady.


Úspora nákladů za vodu
Průběh nákladové křivky na provoz domácnosti zaznamenává v posledních letech výhradně rostoucí trend. Nezlevňuje ani elektřina, ani plyn, natož pak voda. Pokud platíte čím dál vyšší účty za vodné a stočné, můžete je snížit, a to nahrazením části pitné vody za vodu dešťovou. Osvědčené řešení, jak využít dešťových srážek k úspoře nákladů, představují domácí vodárny.

Jak pracuje domácí vodárna
Kompaktní domácí vodárna je sestava zařízení skládající se z čerpadla, motoru, tlakové nádoby a elektronické řídící jednotky. Čerpadlo se automaticky spustí, když se voda spotřebovává, a pracuje, dokud se voda nepřestane odebírat. Další variantu představují moderní luxusní vodárny vybavené s frekvenčním měničem, který dokáže udržet stálý tlak při odběru různého množství vody. Kompaktní design a tichý provoz předurčuje domácí vodárny k mnohastrannému využití nejen v domácnostech.


Čerpadlo z lehké řady ponorných čerpadel odpadních vod.

Možnosti využití zařízení

Domácí vodárny umožňují využívat dešťové srážky jako sekundární vodní zdroj, jehož hlavní výhodou je, že není zpoplatněný. Čerpadlo vodárny nasává dešťovou vodu z nádrže a tlačí ji do sekundárního okruhu pro užitkovou vodu. Vodárna se napojuje na vodovodní řad, aby v případě nedostatku srážek mohlo dojít k automatickému přepnutí na pitnou vodu. Domácí vodárna se obvykle umísťuje technické místnosti v domě. Dešťovou vodu lze využít ke splachování toalet, mytí podlah, čištění zahradního nábytku nebo automobilu, stejně jako k zalévání zahrady.

Čerpadlo z těžké řady ponorných čerpadel odpadních vod.

Ponorná a kalová čerpadla
Pokud chcete využívat dešťovou vodu pouze k zalévání zahrady, případně máte možnost využití zdrojů podzemní vody, jistě zvažujete, který typ čerpadla je pro Vaše potřeby nejvhodnější. Pro čerpání vody s obsahem drobných nečistot, kalů, kousků listí a dřeva, jsou vhodná kalová čerpadla. Jestliže voda obsahuje písek, bláto, anebo kamení, je lepší pořídit speciální ponorné čerpadlo, které tyto příměsi nepoškodí. Ponorná čerpadla lze samozřejmě použít také k čerpání nádrží, žump a septiků, anebo k čerpání vody, když dojde k zatopení sklepa, anebo jiných obytných prostor.


Kalová čerpadla - BF lehká řada.

Neplaťte více, když nemusíte
Široký sortiment ponorných i kalových čerpadel vyrobených z vysoce kvalitních nerezových materiálů a domácí vodárny najdete na stránkách specializovaného dodavatele www.k-h.cz, který Vám pomůže nalézt optimální řešení pro Vaše účely. Proč platit za vodu více, když nemusíte?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze