Úvod

DIY – vánoční ozdoby z papíru

Každý rok přemýšlím na vánoční výzdobou a každý rok se snažím vyrobit něco nového a originálního. Letos jsem se rozhodla pro naprostý minimalismus a hlavním prvkem mé vánoční výzdoby jsou ručně dělané ozdoby z papíru, kterými jsem vyzdobila celý byt.


Podobné ozdoby si podle mého návodu můžete vyrobit i vy. Celá výroba je velice jednoduchá a rychlá a zvládne ji naprosto každý.

Pro tento projekt budete potřebovat
:
Vzorované papíry nebo čtvrtky
Nůžky
Jehlu
Drátek
Kleště
Korálky nebo perličky
Pravítko
Tužku
Stužku na zavěšení

postup vyroby

Postup:

1. Nejprve je potřeba nastříhat proužky, ze kterých se budou vyrábět ozdoby. Já jsem si na čtvrtku nakreslila proužky o šířce 1 cm a nůžkami je vystříhala. Pokud máte řezačku papíru, použijte ji a ušetřete si tak čas.

narysujeme stejne pruhy

2. Na každou ozdobu budete potřebovat 6 – 7 proužků papíru. Vezměte jehlu a do každého proužku udělejte dírku přesně uprostřed a na levém i pravém kraji.

jehlou propichneme kraje a stred prouzku

prouzky papiru pripravene na navleceni


3. Poté si uštípněte cca 10 cm dlouhý drátek a na jednom konci vytvořte za pomoci kleštiček očko. Navlékněte korálek nebo perličku a přidejte všech 6 – 7 proužků papíru – použijte prostřední otvor na každém proužku.

navleceni papirovych prouzků na dratek

4. Pak už stačí jen provléknout drátek i zbylými dírkami každého proužku, přidat další korálek a udělat očko. Není potřeba použít žádné lepidlo.

provleceni koncu prouku papiru na dratek

zakonceni ozdoby

5. Nezapomeňte přidat stužku na zavěšení.

rucne vyrobene ozdoby z papiru
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze