Úvod

Chytří stavebníci používají Chytrou izolaci

Pouštíte se do rekonstrukce svého bydlení, anebo stavíte na zelené louce? Seznamte se s nejnovějšími trendy v oblasti izolačních materiálů a nechte se inspirovat chytrými stavebníky. Chytří stavebníci totiž používají Chytrou izolaci. Prozradíme Vám proč.


Hit mezi izolačními materiály
Požadavek na snížení energetické náročnosti objektu patří mezi hlavní důvody rekonstrukce objektu. Pokud chceme dosáhnout co nejlepších tepelně izolačních vlastností budovy, měli bychom volit co nejkvalitnější druh izolace. Největším hitem mezi izolačními materiály se stala stříkaná izolace Icynene, která se díky svým vynikajícím užitným vžila pod značkou Chytrá izolace®. Pojďme se na ni podívat blíže.

zateplení domu

Chytrá izolace® pod drobnohledem

Chytrá izolace® je vysoce expanzivní izolační pěna, která spolehlivě vyplní každý konstrukční detail. Díky své vynikající izolační schopnosti dokáže snížit výdaje na energetický provoz objektu až o 70%. Difuzní otevřenost (neboli schopnost propouštět vzdušnou vlhkost) této stříkané izolace v kombinaci s téměř nulovou nasákavostí, umožňuje stavitelům její použití do konstrukcí bez parozábrany, čímž pomáhá účinně předcházet hromadění vlhkosti v interiéru, a následně vzniku plísní.

zatepleni strechy chytrou izolaci

Další výhodou difúzně otevřené skladby konstrukce za použití Chytré izolace je schopnost odvádět škodliviny navázané na vzdušnou vlhkost přes obálku budovy. Schopnost přirozeně odvádět vzdušnou vlhkost se zplodinami lidské činnosti (především oxidy uhlíku, dusíku a sýry) má i své další přínosy. Jedná se o fakt, že díky přirozené difuzi je možno omezit intenzitu větrání, se odráží v dalším snížení provozních nákladů, v chladném období na vytápění a v létě na klimatizaci. Mezi nepřehlédnutelné přednosti Chytré izolace rovněž patří výborné akustické vlastnosti, rychlá realizace týmem profesionálů a nízká hmotnost - tato izolační pěna nezatěžuje nosné konstrukce.

zatepleni strechy

Ideální pro dokonalé zateplení
Výše uvedené užitné vlastnosti staví Chytrou izolaci do popředí zájmu současných stavebníků, a lze ji považovat za ideální řešení pro dokonalé zateplení. Chytrá izolace - Icynene není na trhu novinkou, v Kanadě se používá více než 25 let, a to jak v rezidenční, tak v komerční výstavbě. Výhradním distributorem Icynene ve střední Evropě je společnost LIKO-S, která tuto izolaci nabízí právě pod značkou Chytrá izolace® a na jejíchž stránkách www.chytraizolace.cz si můžete získat další informace nebo se podívat na různé příklady použití. Ať už se pouštíte do novostavby, anebo jen do zateplení podkroví, Chytrá izolace® Vám prokáže dobrou službu.

LIKO-S logo
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze