Úvod

Čedičová dlažba – dlažba na celý život

Vybíráte dlažbu pro svůj interiér, anebo ven na terasu? Udělejte si ji z krásného přírodního materiálu, jehož životnost se nepočítá na pouhá desetiletí, ale na celá tisíciletí. Čedičová dlažba svým vzhledem a kvalitou uspokojí i náročnější zákazníky.


Čedičová dlažba vydrží 
Čedičová dlažba se vyrábí roztavením přírodního čediče a jeho odlitím do forem. Tavený čedič je známý svými vynikajícími užitnými vlastnostmi, jako je mimořádně dlouhá životnost, tvrdost, odolnost vůči opotřebení, vysoká chemická odolnost, otěruvzdornost, nulová nasákavost a mrazuvzdornost. Ovšem hlavním důvodem, proč vzbuzuje čím dál větší zájem v oblasti bydlení, je jeho krásný a nevšední vzhled. 

                                     

Dodejte interiéru osobitý ráz
Použití čedičové dlažby je velmi široké, neboť ji lze použít jako podlahovou krytinu stejně dobře v interiéru, jako v exteriéru. Při volbě konkrétního druhu čedičové dlažby je třeba vzít v úvahu charakter prostředí, kam ji chceme umístit.
Interiérová čedičová dlažba se hodí do kuchyně, jídelny, stejně jako do obývacího pokoje. Pokud toužíte po opravdu krásném interiéru s osobitým nádechem, pak Vás jistě zaujmou variabilní originální sestavy, anebo atypické čedičové dlažby. 

      

  Netradičně použita byla interiérové dlažba v hotelovém wellnesscentru v Beskydech.

      
                       Více fotografii z realizace si můžete prohlédnout zde.

Čedičová dlažba v exteriéru
Vlastnosti
protiskluzové dlažby pokryté drobnými výstupky oceníte zejména tam, kde podlahová krytina přichází do styku s vodou. Jako možnost použití se tedy nabízí prostor kolem bazénu, venkovní terasa, anebo jiné venkovní posezení, stejně jako chodníčky v zahradě. Průmyslové dlažby, které se vyznačují nejvyšší odolností a trvanlivostí, lze doporučit do technických místností v domě, ale také na namáhané plochy, jako je například na parkovací stání. 

       

Pokládání obvyklým způsobem
Všechny druhy čedičové dlažby se
pokládají běžným způsobem známým ze stavebnictví. Dlaždice se očistí a kladou se do maltového lože, anebo do lože ze zavlhlé betonové směsi. Lze je lepit také tmelem podobně jako keramickou dlažbu. 

Nenáročná údržba
Povrch čedičových dlažeb je bezprašný, a proto se snadno udržuje běžnými úklidovými prostředky. Údržba je překvapivě snadná také v případě antiskluzové dlažby, kde jsou výstupky konstruovány pro snadné čištění. Vzhledem k vysoké chemické odolnosti čedičových dlažeb se nemusíte bát, že byste jejich povrch čištěním poškodili. O důvod více, proč si čedičovou dlažbu pořídit, nemyslíte? Více informací na stránkách českého výrobce
www.eutit.cz.

www.eutit.cz


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze