Úvod

CAG: Dveře pro bezpečný domov a pohodové bydlení

Soukromí, kvalita, design, praktičnost i ochrana – to jsou jen některé pojmy, které se vždy vybaví v souvislosti s dveřmi. Dveře mají plnit mnoho funkcí, a proto také u nich vyžadujme ty správné vlastnosti.


Každá investice do rekonstrukce nebo stavby nového bydlení je vždy dost zásadní. Na mnoha věcech se však nevyplatí šetřit. Jednou z nich jsou právě dveře, a to nejen vstupní, ale také interiérové dveře. Dveře patří k prvkům, které plánujeme jako dlouhodobé, proto je nutné při jejich výběru brát v úvahu spoustu faktorů, včetně certifikace a samotného výrobce.

interierove dvere CAG

Odborníci z české firmy CAG, vyrábějící dveře a vestavěný nábytek, proto vždy radí: neřiďte se jen vzhledem, podstatné je dbát na správnou volbu materiálů a vlastností. I standardní dveře lze zlepšit a dodat jim takové atributy, kterými získají zásadní přidanou hodnotu.
Protipožární dveře je u běžných staveb vhodné instalovat v místech, kde je zvýšené riziko vzniku požáru, někdy však mohou být i vyžadovány předpisem. Nejčastěji tento typ dveří majitelé nemovitostí volí mezi obytnými místnostmi a garáží, kotelnou nebo dílnou. Deklarovaná doba prohoření kvalitních protipožárních dveří bývá minimálně 15 minut; nejčastěji však činí 30 minut, což je dostatečné na příjezd hasičů, lokalizaci a také zlikvidování ohniska požáru.

protipozarni dvere CAG

Všechny dveře, u kterých je udávána zvýšená protipožární odolnost musí nést certifikaci a montovat do odpovídajících zárubní je mohou pouze proškolení pracovníci. Pro zvýšení ochrany lze ještě, jak potvrzují profesionálové společnosti CAG, protipožární dveře opatřit tzv. kouřotěsnou úpravou – při vzniku požáru nedojde k pronikání dýmu škvírami dveří do dalších místností. Je to investice, která se osvědčila a v případě požáru se opravdu vyplatí, neboť jak uvádějí statistiky, nejčastější příčinou bezvědomí osob při požáru je právě vdechnutí zplodin z kouře.

kourotesne dvere CAG

Nejen pro ochranu majetku, ale i obyvatelů nemovitostí, jsou vhodným řešením bezpečnostní dveře s aktivními i pasivními prvky, ocelovou zárubní a v případě požadavků doplněné i o další vlastnosti. Společnost CAG tyto dveře již v základním provedení vyrábí s protipožární odolností EI, EW 30 a pro zvýšení komfortu doporučují zvolit tzv. klima úpravu. Je to úprava doporučovaná u bezpečnostních i standardních dveří, pokud představují předěl místností s rozdílnými teplotami a vlhkostí; zároveň se tak i zamezí nežádoucímu prohnutí dveří.

bezpecnostni dvere CAG

Bez příplatku ve firmě CAG nabízejí zajímavé designové řešení dveří: dvoubarevnost, tedy z každé strany jiný dekor. Je to výhodné zejména tehdy, pokud chcete např. interiérové dveře mít sladěné se vstupními, ale dveře z chodby mají mít jinou barvu.
Další variantou, jak výrazně vylepšit vlastnosti dveří, je zvuková izolace. Získáte tak vlastně dveře protihlukové, vhodné především do míst s vyššími nároky na soukromí a klid. Některé prostory je mají dokonce uloženy normami, týká se to např. školních učeben, nemocničních či hotelových pokojů. Protihlukové dveře musí být také doplněny dveřním prahem nebo padací lištou. Pro porovnání: šeptání dosahuje až 10 dB, hluk spotřebičů asi 40 dB a napouštění vany až 80 dB. Dveře firmy CAG dokáží hluk dostatečně eliminovat, jejich dveře jsou vyráběny s hlukovým útlumem 30 dB, 32 dB nebo 36 dB. Vše o českém výrobci dveří CAG a všech jeho produktech najdete na dverecag.cz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze