Úvod

Bezpečný a útulný pokojíček nadchne každé dítě

A je to tu! Vaše dítko vyrostlo z dětské postýlky a je na čase zařídit mu pokojíček. Tento úkol čeká na každého rodiče a nelze se mu vyhnout. I když se tedy chtě nechtě musíte smířit s faktem, že vaše dítě už dávno není tím bezmocným uzlíčkem štěstí, postavte se k zařízení jeho pokojíčku s hlavou hrdě vztyčenou a plnou užitečných a zajímavých nápadů.


Pokojíček pro dítě musí splňovat celou řadu funkcí. Představuje nejen místo pro odpočinek a spánek, ale zároveň i prostor pro hraní a útočiště pro chvíle, kdy bude mít dítě potřebu být samo a nikým nerušeno. Možná se to na první pohled zdá jako složitý, ba dokonce nadlidský úkol, ale není to až taková noční můra. Poradíme vám, jak dětský pokojíček zařídit s ohledem na bezpečnost, ale zároveň tak, aby zde vaše děti chtěli trávit maximum času!

Bezpečí ve dne v noci
Zatímco v prvních letech života má dítko svou postýlku v ložnici rodičů, kteří tak mohou držet ochrannou ruku nad jeho klidným a ničím nerušeným spánkem, jakmile přijde čas na přechod do samostatného pokojíčku, znejistí nejen děti, ale i rodiče. Pokud i ve vás začínají bujit pocity strachu a nejistoty, že již nebudete mít dítko doslova na dosah ruky - ikdyž bude jen ve vedlejší místnosti a tedy pořád dostatečně blízko - myslete na jeho bezpečnost při zařizování pokojíčku. Klaďte důraz na kvalitní a zdravotně nezávadné materiály, které nebudou vylučovat škodlivé látky, jež by mohly dětskému zdraví ublížit. Samozřejmostí je pečlivé provedení každého kousku nábytku, tedy skříní, poliček, stolů i postele.

Barva, barvy, barvičky
Nedílnou součástí, ba dokonce i nepsanou povinností, každého dětského pokoje jsou veselé a hravé barvy. Ty tu zkrátka nesmí chybět. Příjemné odstíny tak mohou zdobit stěny, mohou zpestřit podlahu v podobě koberců a koberečků a objevit se mohou i na nábytku. Například barevně natřená postel ve tvaru domečku se rázem stane středobodem pokoje a bezesporu upoutá dětskou pozornost. Inu, které dítko by nechtělo takové netradiční lůžko!

postel originalniho tvaru

Originální tvary, které zaujmou
Nejen barvy, ale i zajímavé tvary vzbudí v dítěti pocity zvídavosti i důvěry. Nejdůležitější součástí pokoje pro dítě je postel. Tu je potřeba vybírat tak, aby dítěti poskytla maximum pohodlí, bezpečí během spánku díky bočnicím, které se dají v pozdějším věku hravě sundat, ale zároveň aby vzbudila jeho zájem. Postel se stříškou je tedy vaší sázkou na jistotu. Je originální, tvarově netradiční a v očích dětí tak více než lákavá!

postel ve tvaru domecku

Najde si dřevo své místo v pokoji určeném pro dítě?

Samozřejmě! Dřevo je úžasný materiál, který je zdravotně nezávadný a neustále pracuje, svou krásu tedy časem neztrácí, ale naopak získává. I proto je domečková postel výborným řešením i do pokojíčku vašeho dítěte. Jedná se o prvotřídní český výrobek, postel je vyrobena z kvalitního masivního dřeva a splňuje parametry Montessori. Postele jsou jediné svého druhu v České republice, sází na čistou úpravu dřeva a nabízí příjemnou variabilitu.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze