Úvod

Aby Vaše rostliny správně rostly

Pokud mají být okrasné rostliny skutečně okrasné, tj. okouzlovat nás svými barvami a tvary, a užitkové rostliny skutečně užitečné, tj. přinášet nám užitek v podobě lahodných plodů, vyžadují dostatečnou péči. Kromě pečlivé volby stanoviště a optimální zálivky nesmíme podcenit význam jejich výživy. Základem je kvalitní hnojivo.


Favorit mezi českými zahrádkáři
Na trhu je k dostání celá řada průmyslových hnojiv, některá mají univerzální charakter, jiná jsou určena specielně pro okrasné, užitkové či pokojové rostliny. Největší oblibě mezi českými zahrádkáři se těší krystalické hnojivo Kristalon. Papírovou krabičku s bílošedými barevnými krystalky uvnitř má doma na balkóně, zahradním domku či v garáži téměř každý, kdo koketoval se zahradničením.

tekute hnojivo Kristalon

Lahvička je lepší než krabička
Pro zvýšení komfortu používání přišel jeho výrobce s novinkou, kterou je hnojivo Kristalon v láhvi. U nové podoby Kristalonu nejvíce oceníte jednoduché použití. Žádné složité odvažování nebo dávkování s rizikem, že část krystalků rozsypete, stačí jen otevřít láhev, dojlít vodou, protřepat (nemíchat) a vzniklý koncentrát naředit do konve a tímto zalít výživným koktejlem zalít hladové rostliny. Pokud Vám elixír zbude, lahvičku jednoduše uzavřete a schováte k dalšímu použití, na rozdíl od krystalků, které mohou nesprávným skladováním ztvrdnout. Rodiče a prarodiče malých dětí bude zajímat, že součástí víčka je bezpečnostní pojistka.

Nenosíte z obchodu vodu
Přestože má tato forma přípravku krystalický základ, řadí se mezi kapalná hnojiva. Ovšem ve srovnání s klasickými kapalnými hnojivy je u koncentrovaného Kristalonu v láhvi výhodou výrazně nižší hmotnost – vodu nenosíte z obchodu, nýbrž ji dolijete sami doma podle potřeby. To ocení všichni, kteří neradi nosí dříví do lesa. Další výhodou je ergonomický tvar lahve s praktickým odnosným uchem, což usnadňuje manipulaci.

kvet Clivie

Menu pro vaši zahrádku
Kristalon v láhvi má několik variant:
• GOLD - určený pro zeleninu, ovoce a okrasné rostliny
• Muškát - pro nejoblíbenější rostliny našich oken – nenahraditelné pelargonie
• Pokojové rostliny - pro zelené krásky našeho interiéru
Díky tomu, že hnojivo dodá všem rostlinám potřebné prvky, jsou zelenější, bohatěji kvetou a také plodí.

Naše hodnocení:
Ideální řešení na zahrádku, tak i pro pěstování v bytě, na terase či balkóně.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze