Úvod

3D tapety

Také Vás uchvátily filmy v 3D formátu? Pokud máte rádi i tapety, můžete obojí důmyslně skloubit a zvelebit stěny svého příbytku tolik moderními 3D tapetami!


Vymažte ze stěn nudu!

Pokud sledujete trendy v oblasti bydlení, jistě Vám nemohlo uniknout, že stěny už zase nějakou dobu nosí tapety. A nejen obyčejné. Obrovské popularitě se těší především fototapety, nebo dokonce prostorové tapety ve 3D formátu. Čemu vděčí tyto moderní prvky současného vybavení interiérů za svou oblibu?

Původní přednosti tapet, jako je například vynikající krycí schopnost, nebo schopnost opticky zvětšit vnitřní prostředí, se v mnohém zdokonalily, a navíc se k nim přidaly mnohé další.

Na 3D tapety můžeme nahlížet jako na slušivý make-up, který dokáže dodat šmrnc pobledlým stěnám, pozměnit interiér dle libosti a navodit v něm i žádoucí optické klamy. Zkrátka a dobře, prostorové tapety ve 3D formátu spolehlivě vymažou nudu ze stěn libovolné místnosti.

Designéři právem hovoří o 3D tapetách jako o novém trendu dekorace interiérů. Pokud si totiž pořídíte tapetu z dílny uznávaného grafika, malíře, nebo designéra, často tak získáte originální ozdobný předmět, který nikdo jiný nemá. O vkusnou dekoraci se však jedná i v případě, že si vyberete z běžné nabídky 3D tapet. Ani v tomto případě se nemusíte obávat, že by právě Váš motiv měly doma tisíce lidí. Jednotlivé motivy se totiž obvykle prodávají v limitovaných sériích. Jakmile se série vyprodá, už se znovu netiskne.       

 

Snadná práce s velkým efektem

K rostoucí oblibě tapet ve 3D formátu přispívá i jejich snadná dostupnost (prodejem tohoto druhu tapet se zabývá čím dál více internetových obchodů), stejně jako fakt, že se s nimi snadno pracuje. Pokud si tapety objednáte, v zásilce zpravidla najdete lepidlo společně s přiloženým návodem. Tapety se nelepí pouze na stěny. Lze jimi zkrášlit i nábytek, případně povrch dveří, spotřebičů a dalších zařizovacích předmětů.

Vybrat si můžete z celé řady nejrůznějších motivů. Romantici nejraději volí zajímavé přírodní scenérie (louky, hory, vodopády, lesy, pralesy, moře) anebo motivy ročních období. Milovníci fantasy raději sáhnou po tapetách s motivem záhadných planet a dalších atraktivních prostředí. Trendy jsou obří geometrické tvary, které sluší především stěnám moderních interiérů. Za zmínku rovněž stojí plastické 3D tapety, které nemusí být vyrobené z papíru, ale i z jiných materiálů.        

Samostatnou kategorii představují 3D tapety určené k výzdobě dětských pokojíčků, které často nachází svou inspiraci v oblíbených dětských pohádkách.

Náš tip: Rolety


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze