Úvod

3 zásady na které se soustředit při zařizování domácí kanceláře

Také si říkáte, že doma budete mít na práci větší klid? Ať už míváte někdy domluvený homeoffice nebo chcete zcela pracovat z domova, vytvořte si ty nejlepší pracovní podmínky. Jak si ale domácí kancelář zařídit, aby lepší soustředění nebylo pouze domněnkou?


Pohodlí i zdraví – dvě důležité věci pro efektivní práci z domova
Lehnout si pěkně k televizi s notebookem na klíně je sice krásná myšlenka, ale dlouhodobě je bohužel nereálná. Pokud máte více než 1x týdně podávat plný pracovní výkon, potřebujete také řádné vybavení. Rozhodně si nelámejte záda ve zkroucené poloze na gauči. Dlouho nevydržíte sedět ani na příliš měkkém obývacím křesle nebo naopak na tvrdé židli.

Pracovní stůl – víte, jaký potřebujete?
Nejprve vyřešte rozměry. Kolik pracovního místa budete potřebovat? Stačí vám k práci čistě notebook, stolní počítač nebo notebook a k němu ještě monitor? Budete potřebovat mít při ruce ještě tiskárnu, bloky na poznámky, spoustu dokumentů a dalších věcí? Tyto všechny otázky si musíte před koupí nového stolu promyslet.

domaci kancelar

PC stoly bývají v průměru cca 70 cm vysoké. Průměrné výšce člověka by takto vysoký stůl měl stačit. Pokud ale výškově značně převyšujete průměr, zbytečně se budete u stolu krčit a tím si způsobíte bolest zad. Zároveň budete potřebovat dostatečné místo na nohy, případně i na odpadkový koš, který se vám bude více než hodit.

Aby sezení nebylo utrpením…
Do kancelářské židle se nebojte investovat více peněz. Volte vždy polohovací opěrky a houpací mechanismus, který poskytuje skvělé uvolnění při celodenní práci.

kvalitni kancelarska zidle
Respektujte pravidlo pravých úhlů. Toto pravidlo by mělo platit v případě zad, pánve i nohou. Lýtka se stehny, stehna s trupem, ale i brada oproti hrudníku by měly vždy být v pravém úhlu. Pozor také na nepřirozený úhel zápěstí při psaní na počítači. Při nesprávném sezení vznikají problémy se zády, záněty šlach mnohem rychleji, než si myslíte.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze