|
od:
Terezka,
30.6.2010 22:46:39
Jaký máte oblíbený recept na tradiční bramboračku?
|
od:
Petra Mala,
30.6.2010 22:47:37
4 větší brambory
zeleninu (mrkev, petržel, celer)-čím víc, tím líp
kmín
majoránka (asi půl lžíce)
houby (před vařením na čtvrt hoďky namočit do vody)
česnek
Postup:
Brambory nakrájíme na kostky a dáme je vařit do osolené vody, přidáme zeleninu, kmín, majoránku a houby. Když jsou brambory měkké-odstavím, rozšťouchám a dám zpět na plotnu, přidám česnek 3-5stroužků (čím víc, tím líp), 10 min. povařím. Můžeme zahustit jíškou(5lžic hl. mouky, osminka másla), ale není nutné. Přidáme maggi, osolíme a další čtvrthodinku povaříme.
|