|
od:
Love-c,
28.4.2010 16:41:04
Porce pro dva lidi....
Nakrájíme půlku větší cibulky na malé kousky a dáme ji na rozpálenou pánev s klasickým nebo olivovým olejem, záleží na vás.
Připravíme si 300g mletého míchaného masa (vepřové-hovězí). Až se cibulka udělá dozlatova přidáme maso a snažíme se o co nejmenší kousky. (pomocí vařečky maso důkladně roztrháme)Nakrájíme jedno větší rajče nebo více cherry rajčátek. Lepší ovšem jsou loupaná rajčata v plechovce. Koupíte je v každém supermarketu. Nakrájíme na malé kousky. Společně nakrájíme na slabé kolečka zelené olivy. Až se nám maso bude zdát lehce do hněda přidáme rajčátka a olivy. Ochutíme solí, pepřem, kmínem a italským kořením, jen zlehka! (sůl klasická, pepř černý mletý, kmín celý, italské koření nejlepší z mlýnku)
Vše společně promícháme a podlejeme trochou vína. Pokud budete mít v lednici zrovna otevřené čevené, nalijte ho tam, pokud bílé nic nezkazíte. Připravíme si dva stroužky česneku, jeden rozdrtíme a druhý přidáme do směsi celý! (nakonci ho vyjmeme)Podlejeme vodou a necháme všechny chutě společně spojit. Nakonec dokořeníme podle vlastní chuti a podávme se strouhaným parmezánem a kvalitníma špagetama. Sklenka bílého polosladkého k tomu je ideální!!! :-) Dobrou chuť
|
od:
Miska,
28.4.2010 17:44:37
Zní to krásně, díky za tip.
|
od:
Miska,
28.4.2010 17:44:52
Už vim co o víkendu uvařim :-))))
|