Úvod

Zázvor v kuchyni

Zázvor je velice prospěšný našemu zdraví. Navíc je to skvělé koření, které se používá v hlavně v asijské kuchyni.


Pěstování zázvoru je snadné
Zázvor má rád měkkou půdu s kameny. Půda by být schopná zadržovat vlhkost a tím tak získávat živiny pro rostlinu. Pro pěstování zázvoru je důležitá vyšší teplota bez větších výkyvů. Zázvor se dá dokonce pěstovat i doma v květináči.

Pro zdravé a štíhlé tělo
Zázvor obsahuje éterické oleje, silici a gingerol, látku, která podporuje metabolismus a pomáhá odbourávat tuk. Pokud máte zvýšenou hladinu cholesterolu, nebo zažívací potíže, mějte kousek čerstvého zázvoru vždy po ruce.

Lék na pokažený žaludek
Pokažený žaludek napravíte, když sníte trochu nastrouhaného zázvoru. Strouhaný zázvor můžete smíchat se strouhaným jablkem v poměru 1:1.

Pálivé afrodiziakum
Pálivá chuť zázvoru příjemně zahřeje a má pozitivní vliv na krevní oběh. Díky tomu zázvor působí také jako afrodiziakum.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze