Úvod

Zateplení, zkrášlení i zútulnění. Koberce dokážou s interiérem hotové divy

Máte rádi koberce a nedáte na ně dopustit? Nebo snad spadáte do tábora jejich odpůrců? Neodsuzujte koberce a jejich funkčnost a raději se zamyslete nad tím, zda by vám nepřišly ve vašem domově vhod.


Měkké došlapy a pohodlí při chůzi i při hraní

Z celodenního chození po tvrdém povrchu vás mohou bolet chodila a samozřejmě vám může být i chladno od nohou. S koberci svým chodidlům poskytnete pohodlí nejenom při chůzi. Máte-li doma děti, které tráví dny hraním na zemi ve svém pokoji, dětské koberce určitě oceníte. Slouží jako praktická pomůcka pro hraní a také zajistí, že dětem nebude při hře zima.

Zkrášlení interiéru snadno a rychle

Postrádá váš pokoj jiskru a vy nevíte, jak jej snadno a rychle změnit? Ideálně bez toho, aniž byste museli vymalovat všechny stěny a stěhovat veškerý nábytek? Odpovědí mohou být koberce a běhouny. Existují totiž v široké paletě tvarů, velikostí a samozřejmě i barevných provedeních. Na zem si tak můžete položit jednobarevné či vícebarevné koberce, extravagantní i umírněnější motivy a zcela zásadním způsobem tak změnit vzhled celého interiéru.

Útulný interiér na počkání

Ruku v ruce se změnou celého vzhledu pokoje jde samozřejmě i jeho zútulnění. Mnoho lidí sahá po kobercích tehdy, kdy mají v interiéru zimu a pokoj na ně nepůsobí útulným a hřejivým dojmem. Výhodou je že vám koberec hodí ikdyž máte skandinávský, venkovský či francouzský styl bydlení. Jakmile ke koberci přidáte pár svíček a dalšího osvětlení, uvidíte, že útulnější pokoj již nenajdete.

Přestože koberce mohou na někoho působit nudným retro dojmem, nenechte se zmýlit. Tyto praktické domácí doplňky dokážou hotové divy. Stačí si zvolit vhodný rozměr, tvar i barevné provedení koberce a jednoduše změnit atmosféru v celé místnosti. Pokoj bude více odhlučněný, dopady při chůzi měkké a pohodlné a rázem si budete připadat jako v oáze klidu a míru.

Zdroj obrázku: Pixel-Shot / Shutterstock.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze