Úvod

Úspory vytápění (nejen) v nástavbách panelových domů

Starší panelové domy mívají různé nástavby zvyšující počet bytových jednotek. Tyto nové byty však není zpravidla možné již připojit na stávající centrální rozvody tepla. Proto developeři obvykle přistupují k levnému a rychlému řešení vytápění – přímotopy. Tento způsob vytápění je však energeticky a finančně náročný. Pak se hledají úspornější řešení za přijatelnou cenu a bez bouracích prací. A právě tomu vyhovuje sálavé vytápění s úsporou provozních nákladů až 50 %!


Výměna přímotopů za sálavé vytápění = úspora až 50 %
Konvekční vytápění přímotopy
není ideálním řešením, ale je pro mnohé zajímavé nízkou pořizovací cenou. Nepřesná regulace, výkyvy teplot a zbytečné navyšování teploty
v místnosti vytvářejí však někdy tepelnou nepohodu. Sálavé vytápění infrapanely Wellina funguje na stejném principu jako kachlová kamna. Sálavý topný panel primárně ohřívá celou místnost a všechny povrchy, od kterých protepluje sekundárně vzduch. Teplo je tak v celém prostoru rovnoměrné. Představte si, že sálavý panel, díky svému umístění, supluje obraz, který však topí.

salavy panel - obraz

Panel bývá tedy zpravidla na stěně, ve výšce cca 1–2 metry nad podlahou. Náklady
na vytápění jsou díky tomu nízké, dosahují pouze poloviny v porovnání s přímotopy a tepelná pohoda je nepřekonatelná. Navíc se také vysouší zdivo a tím je bráněno vzniku možných plísní.

Sálavé vytápění: seznamte se blíže
Pokud jste zatím infratopení neviděli v reálu, kontaktujte společnost USby s.r.o., dovozce rakouských infrapanelů Wellina. Má nejbohatší zkušenosti v oboru sálavého vytápění v ČR.
A na referenčních místech, kde infrapanely využívají, se osobně přesvědčte o všech přednostech sálavého vytápění. Bonusem je možnost bezplatného zapůjčení infrapanelů
na zkoušku, na dva až tři týdny.

tabule, ktera topi

Návrh vytápění je zdarma
Náklady a změny spojené s vytápěním technici společnosti USby s.r.o. zdarma zpracují
v návrhu pro verzi sálavého vytápění, a to po osobní návštěvě u vás. Pokud to jde, využijí se současné rozvody pro přímotopy; realizace vytápění na klíč je vždy rychlá – často již do dvou týdnů.

obrazovy infrapanel

Konstrukce infrapanelů má přímý vliv na úsporu!
Sálavé vytápění je jednoduché na ovládání, není konstrukčně náročné ani složité. Volba materiálů a konstrukce infrapanelů má však přímý vliv na účinnost vytápění, životnost
a trvanlivost vzhledu panelů. Nejlevnější volba není proto vždy tou nejvhodnější. Základem musí být kvalitní materiály odolné vyšším teplotám, prachu, vlhkosti, běžnému mechanickému poškození, snadno udržovatelné a zároveň vyzařující s vysokou účinností teplo do prostoru. Velké nároky jsou kladeny i na topný element a na eliminaci elektromagnetického pole. Vždy volte jen infrapanely s certifikací a nejlépe s nezávislým testem na min. hodnoty elektrosmogu. Infrapanely Wellina toto vše splňují!

Design, který ocení i nároční architekti
Jednotlivé typy sálavého vytápění jsou v mnoha variantách a požadují jen malé nároky
na prostor. Vybírat můžete z obrazů či zrcadel, která topí, z topících skel (bílých i černých), popisovacích tabulí, topných koulí, stropních kazetových infrapanelů a mnohých dalších.

Infrapanel - kulate zrcadlo

Shrňme si to: Výměna vytápění z přímotopů na infrapanely je rychlá, snadná a bez bouracích prací. Úspora dosahuje až 50 % a návratnost investice pro běžný byt je za 2–3 roky. Nepřekonatelná tepelná pohoda a přirozené klima pozitivně přispívají k rychlému rozšiřování sálavého tepla nejen v bytech, kde byly dříve přímotopy, ale i v běžných domech. Od roku 2005 v České a Slovenské republice využívá sálavého vytápění infrapanely Wellina několik tisíc spokojených zákazníků. Jak se k nim přidat? Stačí zaslat informaci s požadavky a technik z USby s.r.o. se s vámi spojí a zdarma připraví návrh řešení vašeho nového sálavého vytápění.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze