Úvod

Topný olej znamená čisté teplo bez starostí

Chystáte se postavit nebo zrekonstruovat dům a uvažujete o vhodném způsobu vytápění? Není v místě rozveden zemní plyn, topit elektřinou se vám zdá drahé a nechcete mít starosti s přikládáním uhlí nebo dřeva? Potom dejte přednost instalaci čistého, efektivního a úsporného olejového vytápění, které jako palivo používá topný olej extra lehký, zkráceně TOEL.


TOEL představuje ekologickou, ekonomickou a bezpečnou alternativu vytápění rodinného domu. V mnoha zemích Evropy, ale i v jiných částech světa, používá olejové topení velká část domácností. Protože se o vytápění olejem zajímá stále více zákazníků i u nás, položili jsme několik otázek  jednateli společnosti THERMOIL, s. r. o., Richardu Richtermocovi, který má v tomto oboru dlouholeté zkušenosti.

Mohl byste nám vyjmenovat hlavní výhody vytápění TOEL? 
Na prvním místě bych zmínil, že provoz olejového vytápění je velmi komfortní. Funguje podle zvoleného programu zcela automaticky tak, že o něm obyvatelé domu mnohdy ani nevědí. Zkrátka – v domě je příjemné teplo a dostatek teplé vody v době, kdy je právě potřeba. Navíc není třeba přikládat, vynášet popel ani kotel čistit od sazí, což obtěžuje.

Další důležitou výhodou je, že při efektivním spalování ušlechtilého paliva, kterým je TOEL, vzniká velmi nízké množství škodlivin. Moderní kotle na TOEL dosahují srovnatelných emisních parametrů jako kotle na plyn.

Mnoho našich zákazníků rovněž vsadilo na kombinaci olejového topení se solárním ohřevem teplé vody, tepelným čerpadlem, nebo mají v domě instalován krb či kamna na dřevo. Z toho vyplývá, že olejové vytápění lze snadno kombinovat i s jinými tepelnými zdroji v domě.

Jen pro srovnání, jak je to s využitím TOEL v evropských zemích, případně jinde ve světě?
V sousedním Německu se topným olejem vytápí přibližně 6 milionů domácností a na tamějším trhu s energiemi má tento způsob vytápění podíl kolem 35%. Podobný nebo vyšší podíl nalezneme i v Rakousku, Švýcarsku, Slovinsku nebo Polsku. A ještě jeden příklad ze zámoří - v USA se celkový počet domácností vytápěných olejem blíží 9,5 milionu.

Jaké stavební úpravy vyžaduje instalace olejového vytápění a z jakých součástí se skládá?
Montáž olejového teplovodního vytápění nevyžaduje žádné rozsáhlé úpravy nebo stavební přípravu. Kompletní tepelný zdroj tvoří kotel s hořákem pro spalování TOEL, bojler na ohřev teplé vody, regulace a oběhové čerpadlo s připojením na otopnou soustavu. Tu mohou tvořit radiátory nebo podlahové topení, případně jejich kombinace. Spaliny se od kotlů odvádějí pomocí kouřovodů. K bezpečnému uskladnění zásoby TOEL slouží rozličné druhy nádrží, které se umísťují přímo v domě. Mohou stát ve sklepě, v garáži nebo v technické místnosti přímo vedle kotle. Jsou neprodyšně uzavřené a vybavené speciální bariérou, která zabraňuje úniku "naftového" zápachu do domu.

                     

Mohl byste nám říci, kolik zákazník za instalaci takového zařízení ve svém domě zaplatí?
To je asi nejtěžší otázka, kterou jste mi mohli položit. Vše samozřejmě záleží na nárocích a možnostech zákazníka. Umíme namontovat kompletní tepelný zdroj včetně odvodu spalin a nádrží, kde lze uskladnit palivo na rok provozu už za 110 tisíc Kč. Někteří zákazníci od nás požadují i rozsáhlé systémy včetně solárního ohřevu teplé vody, dalších tepelných zdrojů a vytápění bazénu. U takových instalací je pak nutné počítat s cenou vyšší, a to i 300 tisíc Kč.

Kolik přibližně ušetříme ve srovnání s ostatními způsoby vytápění?
Odpověď na tuto otázku je nejlépe patrná z následujícího grafu. Náklady jsou uvedeny při roční spotřebě 80 GJ tepla, což je průměrná spotřeba na vytápění a ohřev teplé vody v běžném rodinném domě v ČR.

  

Co je hlavním předmětem vaší činnosti a jaké služby poskytujete svým zákazníkům?
Naši nabídku připravujeme v úzké spolupráci se zákazníky, protože chceme, aby jim naše produkty a služby byly skutečně užitečné. V současnosti nabízíme následující:
1) montáže kompletních tepelných zdrojů na TOEL včetně projektové dokumentace;
2) dodávku TOEL na území celé ČR;
3) servis a údržbu kotlů;
4) čištění nádrží;
5) poradenství v oblasti vytápění.

                 

Na trhu s topným olejem panuje ostrý konkurenční boj. Jaké nabízíte svým zákazníkům výhody?
Důvodů, proč si zákazníci vybírají právě naší společnost, není málo. Dovolím si stručně shrnout deset hlavních: 
1) Předně působíme v celé ČR již od roku 1997.
2) Své služby poskytujeme více jak 3000 zákazníkům. 
3) Snažíme se být zákazníkovi na dosah, a proto je zkušený tým operátorů zákaznického centra k dispozici od 8 do 20 hodin v pracovní dny a od 9 do 20 hodin o víkendech a svátcích. 
4) Ceny našich produktů zákazníci hodnotí jako výhodné. 
5) Poradíme, kdy je správný čas k nákupu TOEL.
6) Důsledně dbáme na sledování kvality poskytovaných produktů. 
7) TOEL dodáváme v krátkých termínech po celý rok, a to i během topné sezóny, kdy ostatní selhávají; navíc již od objemu 500 litrů. 
8) Díky optimálně složenému vozovému parku cisteren se dostaneme i do těžce přístupných míst a nezastaví nás ani nepříznivé počasí.
9) Havarijní stavy řeší naši servisní technici nepřetržitě.
10) Reklamace projednáváme rychle a ke spokojenosti zákazníka.

Děkuji za odpovědi a přeji Vaší společnosti hodně úspěchů. Na shledanou. 

Na shledanou.

www.lto.cz

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze