Úvod

Technický posudek stavu nemovitosti

Než se 100% rozhodnete pro koupi domu, který se zdá být ideální k Vašemu záměru, doporučujeme Vám, pozvat si odborníka k posouzení stavu nemovitosti, aby Vám vypracoval technický posudek stavu nemovitosti. Není drahý a v budoucnu Vám může ušetřit mnoho starostí.


Posudek stavu nemovitosti
Posudek stavu nemovitosti pomáhá předejít mnoha nemilým překvapením, která mohou průběh Vaší rekonstrukce velice zkomplikovat a ve finále také prodražit. Pokud nejste z oboru, skutečný stav nemovitosti jen těžko posoudíte. Nemáte šanci rozeznat skryté vady, případné narušení statiky, apod. .

Protokol o posouzení technického stavu
Posouzení stavu nemovitosti neboli stavební inspekce provádí odborníci způsobilí k posouzení stavu nemovitosti, kteří Vám na základě důkladné prohlídky vystaví Protokol o posouzení technického stavu nemovitosti. Posudek by měl zahrnovat statické posouzení, hydroizolace objektu, průkaz energetické náročnosti budovy, hlukové posouzení, stejně jako posouzení stavu stěn a podlah, prověření plnění bezpečnostních, požárních a hygienických požadavků a stav technického zařízení v objektu. Protokol o posouzení technického stavu nemovitosti Vám pomůže zodpovědět otázku, zda je zvolená nemovitost vůbec vhodná k Vašemu záměru, a také Vám pomůže upřesnit předpokládanou výšši budoucí investice. Pokud si zadáte do vyhledávače dotaz technický posudek stavu nemovitosti zobrazí se Vám hned několik firem, které tuto službu provádí, navštívit Vás mohou již do týdne.

Stav nemovitosti se vyplatí znát
Pokud budete znát důkladně stav Vaší nemovitosti, máte ještě možnost vyjednat si u prodávajícího slevu nebo jiné zvýhodnění. Stav nemovitosti se vyplatí znát. Ceny návštěv a rad statiků či řemeslníků nejsou v porovnání s částkou, kterou do koupě nemovitosti investujete, nikterak vysoké. Poptávka po inspekcích domů roste, brzy se stane běžnou součástí prodeje nemovitosti.

Nové rozvody a střecha
Pokud se budete pouštět do kompletní rekonstrukce, můžete počítat také s novými rozvody elektřiny. Jestliže se jedná o dům s hotovou elektřinou do mědi, nové rozvody pravděpodobně nebudou nutné. Ovšem v případě elektřiny v hliníku je radno, udělat ji znovu. V rámci naší rekonstrukce se bude provádět kompletně nová elektřina právě z toho důvodu, že ta původní byla ještě v hliníku. Při přípravě nové elektriky se informujte o inteligentní elektroinstalaci, které se budeme blíže věnovat ještě v dalších článcích. A nesmíme zapomenout ani střechu. Jestliže ji neopravil bývalý majitel, pak bude plně ve Vaší režii.


Kam dál?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze