Úvod

Tapety, od kterých neodtrhnete oči

Společnost ENTRADA Vám přináší novinku ze světa španělského designu v podobě autorských tapet. Jedná se o šest kolekcí značky Tres Tintas Barcelona, které navrhly špičkoví designéři z rozličných oborů výtvarného umění, od ilustrace přes módu až po průmyslový design.


Společnost Tres Tintas BCN vznikla v roce 2004 a po své mateřské firmě, která byla založena v Barceloně roku 1961 a stala se průkopníkem v oboru tapet, zdědila cenné know-how a letité zkušenosti, které nově obohacuje o prvek svěžesti, kreativity a mladistvé odvahy. Stěžejní myšlenkou celého projektu bylo dát tradičním tapetám novou tvář.

          

Svoji první kolekci tapet, která nese název Revival, pojali návrháři jako reedici známých vzorů ze 60 a 70 let. Vracíme se tak do zlatého věku tapet, který v novém tisíciletí opět začíná udávat trendy v interiérovém designu. 

Pět návrhářů a ilustrátorů z různých tvůrčích odvětví otisklo svůj talent do kolekce Deja vu. Vytvořili tak pestrou řadu tapet, která je s to vyvolat pocit deja vu u celé generace, která vyrostla v pokojích polepených vzory, jež tito umělci uměli přenést do nové doby.

            

Kolekce All City Papers, pod kterou je podepsáno tvůrčí studio Inocuo The Sign Studio nás přivádí do světa street artu. Trojice mladých umělců, kteří vzešli ze světa barcelonského Grafitti, ve své práci snoubí různé jazyky, styly a techniky současného městského umění a aplikuje je na interiérový design.

Nejzvučnějším jménem se honosí kolekce 9 Selvas de Mariscal. Jejím autorem je Javier Mariscal, známý španělský umělec, který si rozumí snad se všemi tvůrčími disciplínami: komiksem, ilustrací, grafickým, textilním i průmyslovým designem, malbou, sochařstvím, animací, multimédii i interiérovým designem. Tato kolekce tapet představuje kvalitu jak v uměleckém, tak i v technickém provedení.

Kolekce Wall-a-Porter pracuje s konceptem známým ze světa módy. Proto byli k jejímu vytvoření sezváni jak již známí módní návrháři, Miriam Ocáriz, Jorge Zuazo, La Casita de Wendy a Txell Miras, ale také mladé návrhářky na počátku své kariéry, které kolekci dodávají mladého, nenuceného, ale trochu i rebelského ducha. Kolekce tapet byla nově rozšířena i o textilie, které jsou navrženy tak, aby se dali kombinovat s tapetami i mezi sebou.

          

Nejnovější kolekce značky Tres Tintas Barcelona je Sophie. Tato řada přináší dvě stěžejní novinky, a to reliéfní provedení u tapet a panoramatický textil formátu 210x280 cm. Tato romantická a zasněná kolekce je inspirována především přírodními vzory, nadýchanými tvary mraků, motivy z divoké přírody i  kůží exotických zvířat. Je směřována ke všem těm, kteří chtějí dát svému bydlení nový rozměr.

Těchto šest kolekcí, okatý Revival, jemné Deja vu, All City Papers s příměsí street artu, osobitá 9 Selvas de Mariscal, sofistikovaná Wall-a-Porter a snová Sophie, které Vám přináší společnost ENTRADA, představuje rozmanitý celek kvalitních tapet, jež vdechnou osobitý styl Vašemu interiéru. 

Kontakty:



Prodejna ENTRADA
Nákupní centrum Eden
U Slávie 1527, Praha 10 – Vršovice
tel. 272 731 912
e-mail:
eden@entrada.cz 

Prodejna ENTRADA
Pekařská 52
Brno
tel.: 542 214 947
e-mail.:
entrada@entrada.cz


www.entrada.cz

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze