Úvod

Stavíte luxusní wellness? Tohle v něm nesmí chybět

Bazén, finská sauna a relaxační zóna – to jsou páteřní prvky každého dobrého wellness. Jestliže však toužíte po skutečném luxusu, musíte přidat i něco navíc.


Bazén s protiproudem + vířivka
Klasický bazén je fajn, ale pokud k němu přistavíte i swim-spa (bazén s protiproudem), posunete zážitek z každé návštěvy wellness centra o úroveň výše.

virivka s masaznimi tryskami a bazen  protiproudem

Swim-spa umožňuje nastavit sílu protiproudu, takže je skvělý pro začínající plavce i ty, kteří by bez přípravy zvládli La Manche. A hlavně se člověk nemusí po každé délce otáčet nebo při plavání uhýbat ostatním plavcům.

Po plaveckém výkonu v bazénu přijde vhod relaxace, proto by v žádném luxusním wellness neměla chybět vířivka s masážními tryskami. Pár minut v takové vodní lázni dokáže zázraky a člověk se pak cítí mnohem lépe, než když si jenom zaplave.

Vsaďte na parní lázeň a infrasaunu

Že do saunového světa patří klasická finská sauna, o tom není sporu.

infrasauna

V posledních letech ale finským saunám konkurují tzv. infrasauny. Fungují na principu infračerveného záření, které proniká hluboko do pokožky a prohřívá svaly i klouby. Nejde o klasickou saunu v pravém slova smyslu, ale pokud ji ve svém wellness budete mít, prázdná nezůstane.

Velkou popularitu si získaly také parní lázně. V těch sice není takové horko, jako ve finské sauně, ale o to vyšší vlhkost vzduchu – až 100%. Parní lázně jsou tak skvělé pro alergiky, astmatiky nebo lidi trpící bronchitidou, protože usnadňují dýchání.

parni lazne

Parní lázně navíc seženete ve spoustě variací – Hammam, Římské lázně, Caldarium, Laconium, Tepidarium a další. Liší se od sebe teplotou a vlhkostí vzduchu, takže si vždy vyberete takové, které vám vyhovují. Do komerčních wellness pořiďte více druhů.

Vyhrajte si s detaily
Bylinková koupel v měděné vaně nebo masáž teplými lávovými kameny
– to jsou pravděpodobně ty nejlepší způsoby, jak zakončit pobyt ve wellness. Do domácího centra takové věci nejspíš kupovat nebudete, v komerčním by však chybět neměly.

luxusni wellness od ceskeho vyrobce

Nezapomínejte ani na detaily. Intimní osvětlení, příjemná hudba, hvězdné nebe či dávkovače aroma odlišují dobrá wellness centra od těch nejlepších. Své o tom ví česká firma Wellness Vision, která luxusní wellness staví už od roku 2003. Obraťte se na ni, až budete chtít doma nebo ve svém hotelu zařídit perfektní relaxační zónu.
logo Wellness Vision
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze