Úvod

Praktický průvodce výběrem polštáře a peřiny

Trávíte noci převalováním a čechráním polštáře? Bývá vám pod peřinou moc teplo nebo naopak zima? Probouzíte se s bolestí za krkem nebo s kašlem? Zkuste vyměnit polštář a peřinu! Zdravotní polštář a kvalitní peřina vám stejně jako moderní matrace zajistí zdravý a pohodlný spánek. Jejich výběr tedy nepodceňujte, a už vůbec se nespokojujte s peřinami a polštáři po babičce.


Víte, na čem skutečně spíte?

Polštáře vyplněné peřím nebo jiným měkkým materiálem neposkytují téměř žádnou oporu vaší krční páteři. Spánek na takovém beztvarém polštáři je nepřirozený a nepohodlný, ráno se kvůli němu dokonce můžete probudit s bolestí zad i hlavy.
Peřiny a polštáře se v rodinách velmi často dědí. V českých ložnicích tedy můžeme najít i desítky let staré péřové duchny a obrovské polštáře. Ty však nejsou na každodenní spánek vhodné. Čím je přikrývka nebo polštář starší, tím více obsahuje roztočů, prachu a dalších alergenů. Po deseti letech byste je tedy měli bez milosti vyhodit.

Pořiďte si anatomický polštář

Pokud chcete mít jistotu, že vaše krční páteř v noci odpočívá ve správné poloze, spěte na anatomickém polštáři. Ten dokonale vyplní prostor pod vaším krkem, a vaše páteř tak zůstane v přirozené poloze. Namáhané šíjové svaly se úplně uvolní, váš spánek tedy bude pohodlný a přirozený.
Anatomické polštáře se nejčastěji vyrábějí z líné pěny, která se dokáže přizpůsobit každé křivce vašeho těla. Polštář tedy změní tvar podle toho, zda spíte na boku, nebo na zádech. Nepohodlí vás ze spánku už rušit nebude.

anatomicky polstar

Přikrývka musí být lehká a prodyšná


Zkoušeli jste někdy zvážit svou peřinu? Možná byste se divili, péřové peřiny totiž mohou vážit i pět kilo. Není divu, že vám takové břemeno v noci nedá spát. Pořiďte si raději novou, lehčí přikrývku.
Moderní materiály vás zahřejí úplně stejně, ale jejich váhu na svém těle téměř neucítíte.
Komfortní přikrývky jsou vyrobeny z prodyšných materiálů, takže se pod nimi nebudete potit. Zároveň ale díky vzduchovým kapsám izolují teplo, takže zima vám také nebude. Jsou přirozeně antialergenní a pratelné, vydrží tedy dlouho svěží.

Vybrali jste? Tak dobrou noc.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze