Zdravé spaní

Povlečení, které sluší ložnicím nejen na venkově

Chaty a chalupy si pořizuje či udržuje stále vysoký počet z nás. Evokují únik do přírody od městského shonu, minulost a tradice i jednodušší způsob života... A pokud si na chalupě máme odpočinout, základem je dobrý spánek v příjemném povlečení.


Těšíte se na novou sezonu a netrpělivě vyhlížíte jarní sluníčko a teplé dny? A co zatím sobě a svému venkovskému stavení dopřát drobnou změnu? Pořiďte si do nadcházejícího období nové povlečení, případně i nealergenní přikrývky pro komfortní spánek.
bile mikro kompozice
Interiéry chalupy můžete výrazně proměnit i jednoduchým bytovým textilem; prostíráním, podsedáky nebo přehozem přes pohovku či teplým plédem, který se při večerním posezení vždy hodí.
povlek na polstar a prostirani ve stejnem dekoru
Náš Tip: Pořiďte si prostírání a dekorační polštářky se stejným vzorem, interiér tak bude vypadat celistvě.

Nepřidělávejte si práci, sáhněte po osvědčené klasice
Jste na chalupě, chcete si užívat pohodu, proto volte povlečení takové, které dodá interiéru tu správnou atmosféru, ale zároveň bude velmi snadné na údržbu. Takový je nežehlivý krep, který rychle schne, je odolný, nemačká se a příjemně se pod ním spí po celý rok. Ve srovnání s jinými krepové povlečení SCANquilt je i jemnější na omak a hlavně – v nabídce je v tlumených barvách i pestrobarevných vzorech. Žehlit nemusíte ani povlečení v provedení Jersey, mikrovlákno a velur. A takové flanelové povlečení vás zahřeje i za nejstudenějších nocí.
povleceni flanel
Bavlněné povlečení své příznivce neztrácí
Je to tak, klasika nestárne. Hladké bavlněné povlečení patří stále mezi nejčastěji používané v našich ložnicích, aby však dlouho vydrželo, je nutné se zaměřit na jeho kvalitu a zpracování. SCANquilt ji dodržuje a sleduje kvalitu tisku, stálobarevnost při praní a také rovnoměrnost a hustotu přízí. Oblíbená bavlna se hodí do každého ročního období.
povleceni krep
Tipy pro krásné (nejen) venkovské spaní
Lůžkoviny po vyprání sušte na vzduchu, příroda je sama dokáže nádherně provonět. Pokud máte tvrdší vodu, přidávejte do každé várky k pracímu prášku také trochu sody na její změkčení. V sezoně sušte bylinky – levandule, máta nebo meduňka jsou u nás běžně dostupné, využijete je později na provonění prádla, nebo je vkládejte do polštářů, budete klidně spát a aroma bylinek také odpudí nežádoucí hmyz.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze