Úvod

Otopná tělesa, která Vám pomohou ušetřit

V dnešní době, kdy náklady na elektřinu či plyn rapidně stoupají a zásadně ovlivňují celkový rozpočet domácností a stále více nás nutí přemýšlet o finančních úsporách. Nacházejí otopná konvektorová tělesa stále větší uplatnění jak v domácnostech tak v administrativních budovách a to po celém světě.


Hlavním důvodem k volbě instalace konvektorů je úspora energie potřebná k vytopení místnosti. Konvektorová tělesa Licon obsahují unikátní výměník tepla, který svým jedinečným konstrukčním řešením splňuje veškeré požadavky na ekonomické otopné těleso. Srdcem každého konvektorového tělesa je tento jedinečný výměník, kde díky jeho rychlé reakci na požadovanou teplotu dosáhneme vyhřátí  místnosti mnohem rychleji než je tomu u běžných typů radiátorů. K Vaší peněžence i k životnímu prostředí jsou tak konvektory daleko šetrnější.

                       

Světová novinka ve vytápění 
V dnešní době se s velkou oblibou instalují do bytové i veřejné výstavby velké prosklené plochy, kde je umístění stěnových nebo soklových konvektorů či klasických radiátorů nemyslitelné. V tomto případě, doporučujeme použít podlahové konvektory. Tento typ konvektorů plně nahradí svojí funkčností, vzhledem i výkonem klasické otopné těleso. V této variantě otopných podlahových těles je pak možné zvolit i podlahová tělesech s ventilátorem (tvz.fan-coil). Ty společnost Licon na základě svých dlouholetých zkušeností a požadavků zákazníků uvedla v letošním roce na tuzemský i zahraniční trh, pod novou značku Optimized Convection . Jak je již z názvu patrné jedná se o optimalizovaný systém vytápění. Který spočívá v sladění velikosti tepelného výkonu a hlučnosti ventilátorů ve spojení s velmi nízkou spotřebou energie potřebnou pro jejich provoz. Zároveň se nabízí několik variant elektronické regulace od jednoduché až po velmi sofistikovanou. Podlahové konvektory se systémem Optimized Convection jsou jedinečným topným tělesem, které se dá využít nejen pro topení, ale v letních měsících se dá použít i k dochlazování či chlazení místností.

  

Bezpečné teplo v každém prostředí 
Neopomenutelnou výhodou konvektorových těles Licon je i nízká povrchová teplota těles. Nehrozí nebezpečí popálení ani při delším kontaktu, jsou tak vhodný do škol, školek nebo dětských pokojíčků. Konvektory se také dají velmi dobře zabudovat do parapetů, zdí a podlah . Vzniká tak dojem neviditelného topení.

Teplo vhodné pro každého 
Další výhodou konvektorového topení, je způsob vyhřívání místností, kdy se využívá k ohřevu proudění vzduchu nikoliv sálání jak je tomu u běžných typů radiátorů. Je tak vhodný i pro alergiky a to hlavně díky minimálním teplotním rozdílům, které v místnosti vznikají. 

Teplo v místnosti, která je vytápěná konvektory je tak příjemnější, přirozenější a v neposlední řadě i levnější. 

Otopné konvektorové systémy Licon představují nadčasový a velmi efektivní způsob vytápění místností. To je dáno jejich excelentními užitnými vlastnostmi a možnostmi elegantně skloubit funkčnost a pěkný design. 

Více informací naleznete na www.licon.cz


Seriál: Vytápění domu

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze