Úvod

Originální dekorace? Nábytek s grafikou!

Společnost Trachea, a.s., největší český výrobce nábytkových dvířek a dekorativních panelů, přichází na trh s exkluzivní technologií Overface, která nabízí netušené možnosti pro vaše bydlení. Tato povrchová úprava grafickým motivem je určena pro aplikaci na nábytkové a další plošné materiály i velkoformátových rozměrů a dokonale nahradí klasickou dekoraci.


Overface můžeme chápat, jako další vrstvu „obličeje“ nábytku. Digitální potisk ve fotorealistické kvalitě dokáže udělat z běžného kusu nábytku doslova umělecké dílo. Tato novinka dává prostor originalitě a kreativitě každého z nás a dovoluje propůjčit interiéru styl v takové hloubce, která dosud nebyla využita. Overface může zasáhnout nejen do designu kuchyně, ložnice, šatny nebo obývacího pokoje. Ale je také skvělým prostředkem k dotvoření stylu a atmosféry třeba v koupelně, kam se dekorace - většinou kvůli vlhku a požadavkům na zvýšenou čistotu a hygienu, ani nedávají. A v neposlední řadě – Overface ocení také vaše děti, kterým můžete do nábytku promítnout pohádkové postavy… „Pro naše nejmenší jsme připravili na webových stránkách overface.cz nové motivy – třeba sovičky nebo zvířátka z paseky a mnoho dalších,“ vysvětluje pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s., a dodává: „Pro dětský nábytek s Overface máme také speciální sadu bezpečných úchytek z měkkého pryžového materiálu, který je zdravotně nezávadný. Vybírat lze ze zvířecích nebo rostlinných motivů.“

nabytkova dvirka vodni svet
Dětský pokoj - motiv Overface - mořský svět.
detska uchytka snek

Ukázka dvířek s dětskou úchytkou.

NAHLÉDNUTÍ POD POKLIČKU VÝROBNÍCH PROCESŮ

Nejen špičková výroba, ale i samotný výrobní postup, odlišují grafiku Overface od konkurenčních aplikací, které spíše fungují na bázi samolepky. V těchto případech stačí chvilku nábytek používat, vystavit ho mechanické námaze a dekor se začne z povrchu sloupávat. „To u technologie Overface neexistuje. Vyspělé výrobní postupy a techniky tisku zaručují stálost barev. Na odolnosti povrchu s grafikou vůči běžnému mechanickému poškození se podepisuje také konečná povrchová úprava, a to nanášení finálního laku a jeho vytvrzení UV zářením,“ říká dále pan Martin Dusík.

kuchynska dvirka s dekorem
Majitelka bytu ráda plete, proto na dvířka zvolila motiv klubíček.


ŽÁDNÉ LIMITY
…to je definice, která technologii Overface dokonale vystihuje. Opravdu je zcela na vašem vkusu a kreativitě, jaký motiv do nábytku promítnete. Možností je hned několik. „Vybrat motiv si lze z naší standardní nabídky, popřípadě z fotobanky PIXMAC čítající mnoho milionů dekorů, do které máme zajištěn přístup. Samozřejmě nabízíme také možnost – opatřit nábytek dekorem, který si navrhnete zcela sami. Problém není ani s potiskem nábytku fotografiemi – klidně i z vašeho autorského archivu,“ vysvětluje pan Martin Dusík, vedoucí obchodního oddělení Trachea, a.s. Jedinou limitující podmínkou pro všechny grafické podklady vámi dodané, je tisková kvalita dat a jejich formát. „Důležitým aspektem, který rozhoduje o vhodnosti nebo nevhodnosti motivu či fotografie pro tisk, je hodnota DPI. Ta udává, kolik obrazových bodů (pixelů) obrázku se vytiskne na jeden palec (2,54 cm). Pro kvalitní tisk se doporučuje hodnota 300 DPI. Vhodnými formáty je bitmapová grafika (formáty jpg, tiff, pdf) nebo vektorová grafika (formáty ai, eps, pdf). Pokud si nejste jisti, zda jsou vaše data kvalitní a tedy vhodná pro aplikaci na nábytek, je tu pro vás naše grafické oddělení, které má vysokou odbornost, bohaté zkušenosti a standardně každou zakázku zpracuje ve formě 2D modelu, který se ladí ke spokojenosti zadavatele,“ vysvětluje pan Martin Dusík.

nabytkova dvirka motiv LITERRA
Pracovna se skříněmi v motivu littera.

HRAJTE SI S OVERFACE
Téměř u všech motivů z galerie Overface, fotobanky PIXMAC nebo vámi dodané grafiky je možné měnit různé parametry. Motiv může být použit jako celek, nebo z něj lze použít jen některé prvky. Dále je možné měnit barevnost a následně jeho umístění na nábytkové sestavě. Možná už jste si v duchu začali malovat, jak byste na nábytek promítli svůj oblíbený dekor. To se ovšem nemusí dít pouze ve vaší hlavě. Nově také na stránkách Trachea najdete jednoduchý program, který váš návrh pomůže zhmotnit do reality. Na www.trachea.cz nebo www.overface.cz je k dispozici program Trachea Designer. Jde o velmi snadnou aplikaci, ve které si každý může nábytek s Overface navrhnout.

nabytkova dvirka s motivem tickets foto
Ložnice teenagerů si zaslouží třeba motiv tickets.

MÁME DVÍŘKA LADÍCÍ KE KAŽDÉMU GRAFICKÉMU MOTIVU
„Grafiku Overface aplikujeme na foliované povrchy Trachea, které jsou pro technologii otestované a naši zákazníci a spolupracující architekti, designéři a truhláři od nás získávají stoprocentní záruky na kvalitu a udržitelnost této aplikace. Potisknout lze MDF desky s PVC či PET folií, akrylátové desky T.acrylic a v neposlední řadě také laminátové desky (LTD). Řezání a ohraňování LTD plošných materiálů je naprostou novinkou v našem sortimentu. Kromě lamina v dekoru dub winchester nabízíme také variantu bílého lamina, které je skvělým materiálem pro potisk Overface. Nebráníme se ale aplikaci grafiky ani na jiné plošné materiály. Avšak jejich využití je třeba vždy individuálně konzultovat, popřípadě provést provozní zkoušky. Na základě výsledků potom může být poptávka realizována. Je dobré říci, že mnoho materiálu už máme otestovaných, takže jsme vám ihned schopni říci, zda bude potisk možný,“ uvádí dále pan Martin Dusík. Největší potisknutelná plocha jednoho kusu je 2 x 3 metry. Celková plocha sestavy skládající se z více kusů však může být prakticky neomezená. Potištěnou plochou se rozumí plocha celého dílce (nábytkových dvířek), nikoli plocha natištěného motivu,“ říká závěrem pan Martin Dusík.

PŘIJĎTE K NÁM NA NÁVŠTĚVU
Vzbudili jsme vaši zvědavost? Přijďte si prohlédnout nebo přímo osahat celé naše produktové portfolio. SHOWROOM TRACHEA je zařízen ve stylu rozsáhlého interiéru. Najdete nás v Holešově, Tovární 1209. Více na www.trachea.cz

Trachea, a.s.

Tovární 1209, 769 01  Holešov
Telefon: +420 573 502111 Fax: +420 573 502113, E-mail: trachea@trachea.cz
Web: www.trachea.cz, www.overface.cz

logo Trachea, Overface

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze