Úvod

Nový vysoce odolný fasádní systém Ceresit Impactum

„Je to pravda odvěká, šaty dělaj člověka.“ A platí to i pro fasády rodinných domů – ačkoli se může zdát, že vnější tepelně izolační systémy jsou si všechny podobné, v praxi to tak není. Různé systémy samozřejmě poskytují různou úroveň tepelné izolace, to ale není jediný důležitý parametr. Neméně podstatná je jejich dlouhodobá životnost a mechanická odolnost. Pouze vysoce odolný a spolehlivý systém může garantovat kvalitní izolaci a estetiku budovy po dlouhá léta.


A takovou novinkou je i systém Ceresit Impactum od firmy Henkel – ten při zachování špičkové úrovně tepelné izolace extrémně odolává proti mechanickému poškození a proti silnému tepelnému namáhání. Systém Ceresit Impactum poskytuje i velmi vysokou odolnost proti proražení vnějšího souvrství. Nový systém zajišťuje více než 100 J odolnost proti nárazu a nabízí výrazné prodloužení životnosti celé fasády. Tato odolnost je přitom více než stokrát vyšší než minimální vyžadovaná hodnota. Tím se tento systém řadí mezi nejodolnější zateplovací systémy na současném trhu. Jen pro představu - pohybovou energii 100 J lze přitom přirovnat k fotbalovému míči letícímu rychlostí přes 90 km/h nebo tenisovému míči o rychlosti 250 km/h.


Následky pádu 5kg koule z výšky 2 metrů na systém Ceresit Impactum.


Díky výjimečné flexibilitě absorbuje systém Ceresit Impactum pohyby způsobené vysokými teplotními změnami a zajišťuje tak ochranu proti nežádoucímu popraskání.

Navíc lze v tomto systému ve srovnání s běžnými fasádami použít i omítky v intenzivních a velmi tmavých odstínech. Díky své vysoké flexibilitě fasáda dobře absorbuje pohyby způsobené vysokými teplotními změnami v důsledku silného slunečního záření a zajišťuje tak ochranu proti nežádoucímu popraskání. Dlouhou životnost zajišťuje i nízká nasákavost povrchu - Ceresit Impactum si udržuje výjimečně dobré vlastnosti i v období extrémních dešťů. Zkoušky prokázaly velmi nízkou nasákavost nejen omítky, ale i dalších vrstev systému. Vlhkost nemůže pronikat do struktury systému a tím se eliminuje riziko poškození vrstev a biologické kontaminace.


Nízká nasákavost povrchu zateplovacího systému je další důležitý parametr, který zajišťuje jeho dlouhou životnost.

Systém Ceresit Impactum je díky vysoké odolnosti a dlouhé životnosti je speciálně doporučen u rodinných domů na sokly a fasády, které mají být chráněny před mechanickým poškozením (extrémní povětrnostní vlivy, či běžné domácí nehody).


Poškození, které se může objevit na povrchu zateplovacího systému při poškození fasády cizími tělesy.

Podrobnosti o fasádních systémech se stavební chemií Ceresit najdete na www.ceretherm.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze