Úvod

Nová střecha sníží energetickou náročnost objektu

Neoddělitelnou součástí každé kompletní rekonstrukce je střecha. Jedná se o velmi důležitou součást objektu, která významně ovlivňuje jeho energetickou náročnost. Naše střecha nebyla v dobrém stavu, a pokud bychom v rámci naší rekonstrukce podcenili právě střechu, většina ostatních vnitřních dokončovacích prací by mohla přijít vniveč.


Střecha z pohledu energetické náročnosti
Střecha je neoddělitelnou součástí každého objektu, a zároveň místem, kudy může unikat velké množství tepla. Nežádoucí úniky tepla způsobuje hmotnost teplého vzduchu, která je nižší než hmotnost studeného vzduchu. Teplý vzduch proto přirozeně stoupá směrem vzhůru. Nezateplenou střechou tak může unikat až 12% tepla. Od výměny střechy v rámci naší rekonstrukce očekáváme právě i snížení energetické náročnosti objektu.

Izolační materiál pod drobnohledem

Klíčovým faktorem úspěšné rekonstrukce střechy je pečlivý výběr izolačního materiálu. Na základě doporučení jsme zvolili izolaci z kamenné vlny, jedná se o speciální patentovanou dvouvrstvou desku Monrock MAX E od předního výrobce tepelných, protipožárních a zvukových izolací ROCKWOOL.



Více o vybrané izolaci a skladbě materiálu nového střešního souvrství, stejně jako o tom, proč jsme zvolili právě tento druh materiálu, se dozvíte v následujících článcích.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze