Úvod

Nová elektroinstalace

Funkční elektroinstalace představuje jeden ze základních předpokladů pro provoz moderní domácnosti. Zajišťuje fungování elektrospotřebičů, svítidel a často také topných těles. Naše rekonstrukce domu se bez nové elektroinstalace pochopitelně nemohla obejít. Staré rozvody, které byly z hliníkových drátů, jsme nahradili kabely z mědi.


Jak se provádí montáž
Jakmile jsme hotovi s projektovou fází, přichází na řadu samotná montáž, tedy nejprve vysekání drážek, a poté instalace rozvodů s krabicemi. V našem případě byla velká část kabeláže vedena v podlaze nebo v sádrokartonovém podhledu. Datové kabely jsme vedli v husím krku z důvodu možnosti snadné výměny v případě poškození. Po instalaci rozvodů se provede fotodokumentace (vědět, kudy vedou kabely, může být v budoucnu velmi užitečné) a následně zednické a malířské práce.



Teprve po vymalování instalujeme zásuvky a vypínače, svítidla, ovladače a další prvky. Po rozvedení kabeláže se začne s prací v rozvaděči a může začít instalace proudových chráničů, jističů, přepěťových ochran atd… Nakonec je provedena revize a připojení na elektroměr.

Inteligentní elektroinstalace

Protože toužíme po bydlení s maximálním komfortem, je součástí naší elektroinstalace také inteligentní elektroinstalace zajišťující pohodlné ovládání všech zařízení v domácnosti. Jedná se především o vytápění, chlazení, osvětlení a zajištění bezpečnosti.



Inteligentní elektroinstalaci jsme zvolili od českého výrobce, firmy Teco a.s.www.ovladejsvujdum.cz, více informací si můžete přečíst v předchozím článku CO JE TO INTELIGENTNÍ ELEKTROINSTALACE.

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze