Úvod

Neváhejte a prodlužte si koupací sezónu od jara do podzimu!

Užíváte si rádi svého bazénu a občas přemýšlíte jak ho ještě zdokonalit? Co ho vylepšit po stránce estetické, bezpečností i ekonomické? A to vše zároveň… Zvažovali jste již využití lamelového zakrytí bazénu?


Lamelové zakrytí bazénu je vhodné pro venkovní i vnitřní bazény a přináší spoustu výhod, a to při splnění vysokých nároků na estetický vzhled a přísných norem. Variantou venkovního zakrytí je samozřejmě také zastřešení bazénu, ale to – na rozdíl od lamelového – může narušovat výhled či v zahradě působit výrazně dominantně. Ne každému proto vyhovuje. Ke kladům lamelového zakrytí bazénů patří především zadržování tepla a tím snížení nákladů na vyhřívání, usnadnění údržby bazénu a zkvalitnění vody, z bezpečnostního hlediska pak také podstatné omezení rizika pádu předmětů, osob i malých zvířat do vody.

Po technické stránce můžete volit mezi dvěma základními provedeními – nabízí se lamelové zakrytí nadhladinové a podhladinové. Jaké jsou rozdíly?

nadhladinove zakryti bazenu

Jak sám název již napovídá, zásadní rozdíl je v umístění nad/pod hladinou. U nadhladinového je tedy lamelové zakrytí spolu s motorem (modely s elektrickým pohonem či solární energií v akumulátorových článcích) situováno nad hladinou a to buď v dekorativním krytu, nebo bez něho. Společnost Art Bazény s.r.o. představuje klientům čtyři osvědčené typy nadhladinového zakrytí (Eklips, Soleio, Sofa a Odyssée), které svými funkcemi a kvalitou vyhoví i náročným požadavkům zákazníků. Odkrytí bazénu trvá zhruba 2 minuty, lamely jsou dodávány v několika barevných variacích. Typ Odysée je určen pro kulaté nebo atypické tvary bazénů.

podhladinove zakryti bazenu

Zvolíte-li podhladinové zakrytí, docílíte toho, že lamely i s motorem budou umístěny pod úrovní hladiny – motor s vodícím mechanismem v integrované komoře, zákrytové lamely pak při otevření bazénu za pevným obalem stejné barvy jako bazén. Přednostní celého systému s názvem Immeo je jeho snadná montáž na stávající i nově budované bazény. Všechny bazény, které firma Art Bazény nabízí, mají možnost i tvz. kapsy na podhladinovou lamelu. I v případě podhladinového lamelového zakrytí lze vybírat z několika barev a díky kvalitě pohonu je bazén opět otevřen zhruba za 2 minuty.

podhladinove zakryti na miru

Chcete-li se o lamelovém zakrytí dozvědět osobně více a vše vidět na vlastní oči, navštivte Bazénové centrum Art Bazény v Nebovidech u Brna, kde vám ochotně poradí s výběrem vhodného zakrytí právě vašeho bazénu.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze