Úvod

Nabízíte bydlení? Rady a tipy pro vás!

Rádi bychom pronajali byt, ale nevíme, jak to udělat, aby to bylo rychle, aby s tím bylo co nejméně starostí a nájemník byl slušný. Také vás trápí podobné myšlenky? Máte nemovitost a chcete ji úspěšně, celoročně a dlouhodobě pronajímat? Navíc sami, bez realitní kanceláře? Pak je důležité stanovit si cíl, ohodnotit konkurenci a vyvarovat se některých chyb.


Zamyslete se nad svým bytem
Vnímejte svůj byt jako jedinečnost, která v silné konkurenci musí zaujmout pozornost vámi požadované cílové skupiny. Tak svou nemovitost i připravte. Musí upoutat na fotografiích i v reálu. Představte jeho funkčnost, prostor, útulnost, přirozenost, čistotu a také jistou neutrálnost, což jsou základní vlastnosti, které většina zájemců rychle přijímá za své a bude je při hledání preferovat. Upravte interiér a nezapomeňte na drobnosti - květina ve váze nebo ovoce na stole působí dojmem zabydlenosti, zároveň však nenavozují nežádoucí efekt přezdobenosti.

moderni interier

Jak stanovit cenu a kde se nejvíce vyplatí pronájem?
Byt k pronájmu je připraven, vy jste seznámeni s konkurencí, lokalitou, rozhodnuti pro délku pronájmu i typ nájemce. Pronájem nemovitosti může začít. Nyní je třeba stanovit cenu za pronájem bytu včetně vratné kauce a záloh za energie a služby. Tady hraje zásadní roli již zmíněná konkurence, lokalita a také aktuální nabídka a poptávka, která neustále ovlivňuje trh a ceny bytů k pronájmu. Dlouhodobě se nejvyšší nájemné platí v Praze, Karlových Varech a Brně, ceny pronájmů mírně rostou, i když jsou podstatně nižší než v předchozích lokalitách, i v dalších větších městech např. v Ústí nad Labem, Jihlavě či Zlíně. Stručně řečeno, stále se nejvíce vyplatí být majitelem nemovitosti v hlavním městě, tedy nabízet pronájem bytu v Praze.

funkcni drez

Svět realit – novinek a zajímavostí je stále dost
Stačí jen zavítat do oblasti zákonů: např. nový občanský zákoník (NOZ) přinesl tzv. oznamovací povinnost při pronájmu a prodeji bytu ve Společenství vlastníků jednotek, v platnost v roce 2015 vstoupila novela PENB (Průkaz energetické náročnosti budov) …

Pronájem bez realitky? Kde tedy inzerovat?
Jednoznačně tam, kam přijde nejvíce lidí, bez ohledu na jejich současné bydliště. Dnes je to fenomén s názvem Internet. Inzerujte úspěšně na nezávislých webech, na portálech jako je Realitní revoluce!
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze