Úvod

Moderním trendem rodinných domů jsou venkovní rolety a žaluzie

Hezký interiér nestačí, dotvořte svůj rodinný dům také zvenčí pomocí venkovních rolet a žaluzií. Jsou velice estetické, ale i praktické. Tiší hluk, chrání místnosti před přehříváním a okna před povětrnostními vlivy. Díky široké škále barev a designových provedení sluší jak novostavbám, tak starším domům.


Venkovní zastínění jako designový prvek
V současné době se venkovní žaluzie a rolety staly hitem moderních domů. Otvírání prostor pomocí velkých okenních tabulí a prosklených stěn je z hlediska světelných podmínek a estetiky žádoucí, ale přináší to s sebou také řadu úskalí. Takto odhaleným interiérům chybí soukromí a zároveň jsou okna náchylná na poškození zvenčí. Exteriérové stínění řeší oba tyto problémy hravě.

Hliníkové rolety a žaluzie jsou lakovány polyuretano-polyamidovými barvami, které jsou zárukou stálobarevnosti a zároveň zabraňují ulpívání nečistot. Vyrábí se v různých barevných provedeních, díky čemuž snadno sladíte stínění s fasádou domu a vytvoříte tak harmonický exteriér. Navíc stínění působí minimalisticky, takže ho lze použít i na starší domy, které po instalaci takovýchto rolet či žaluzií nebudou působit nevzhledně.

Šetřete náklady na vytápění a klimatizaci
Vzhledem k tomu, že jsou rolety a žaluzie instalovány vně oken, tvoří účinnou bariéru mezi slunečními paprsky a okenní tabulí. Ta se nezahřívá a neakumuluje teplo, které by prostupovalo dále do místnosti. Váš interiér se tak může ochladit z nesnesitelných 30°C na příjemných 24°C.

Venkovní stínění pomáhá šetřit i v zimě. Při jeho stažení izolujete okna před mrazem, a tak z vašeho domu neuniká drahocenné teplo.

Snadná údržba

Díky moderním a vysoce odolným materiálům nejsou venkovní rolety ani žaluzie náročné na údržbu. Stačí je občas osprchovat zahradní hadicí. Při silnějším znečištění lze použít vlažnou mýdlovou vodu a jemný hadřík nebo stínění osprchovat například vapkou. Na špatně přístupná okna si lze zavolat specializované firmy, které vám stínění vyčistí důkladně a bezpečně. Dolaďte svůj rodinný dům pomocí venkovních rolet či žaluzií, budete bydlet kvalitně, hezky i úsporně.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze