Úvod

Moderní řešení větrání domů a bytů

Stavíte, adaptujete, rozhodli jste se pro změny v domě či bytě? Nezapomínejte přitom, že každý prostor, který obýváte, je nutno větrat. Učili nás to už ve škole. Lidé dýchají kyslík, vydechují oxid uhličitý a dochází i ke zvýšení vlhkosti v bytě. Tím se neustále zhoršují podmínky vnitřního mikroklimatu.


Větrání domů, bytů, kanceláří a dalších prostor je tedy nutností, pokud ho zanedbáváme, často dochází ke vzniku plísní, nadměrné vlhkosti a výskytu bakterií. Možností je pravidelné větrání otevřeným oknem, ale to není řešení pro chladné podzimní či zimní dny, kdy tak přicházíme o teplo a tudíž i o peníze. Mnohem výhodnějším a komfortnějším řešením je rekuperace.



Co je to rekuperace
Jde vlastně o zpětné získávání tepla, za pomoci řízeného větrání. Zjednodušeně řečeno, přes rekuperační výměník je přiváděn dovnitř čerstvý vzduch, z druhé strany do něho vstupuje teplý odpadní vzduch z vnitřních prostor, který následně předehřívá vzduch přívodní. Řízené větrání u rodinných domů a bytů se nejčastěji řeší centrální rekuperací. Nyní však přichází novinka, se kterou nejste na ostatních nájemnících závislí, k dostání už je i lokální rekuperační jednotka.

rekuperacni jednotka Turbovex TX 54 - popis funkci

Novinka roku 2015 od Turbovexu
Lokální rekuperační jednotka TX 64 je aktuálním trendem, díky svým parametrům, velmi nízké spotřebě a skutečnosti, že dokáže získat až 76% zpětného tepla z odváděného vzduchu! TX 64 je vhodná do každého prostoru, který je potřeba odvětrávat nebo odvlhčovat (bezproblémově pracuje i při vysoké vzdušné vlhkosti např. v koupelně). Lokální jednotka má velmi tichý chod, jako jediná na světě unikátní rotační výměník tepla a jako velkou výhodu považujeme instalaci z vnitřní strany bytu, bez nutnosti používat plošinu nebo lešení.

lokalni rekuperacni jednotka Turbovex TX 54

S rekuperační jednotkou TX 64 od Turbovexu si naprogramujete větrání dle svých potřeb, za horkých dní využijete funkci letní bypass (ochlazování přehřátých místností) a oceníte jistě i snadnou údržbu a montáž.
Turbovex totiž nabízí čerstvý vzduch pro všechny!

logo turbovex
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze