Úvod

Jediné „bezhlučné“ tepelné čerpadlo vzduch-voda

Tepelná čerpadla všeobecně dosahují úspor při vytápění. Systém tepelných čerpadel vzduch/voda je svou jednoduchostí a nenáročnou instalací vhodný téměř do každého objektu, může však v mnoha případech i negativně ovlivnit kvalitu života jeho uživatele či jeho sousedů vyšší hodnotou akustického tlaku, tedy hlukem z ventilátoru.


U kvalitních vzduchových čerpadel se tato hodnota pohybuje od 40dB, u méně kvalitních přibližně 60dB a tento hluk s přicházejícími lety ještě narůstá. Ve Švédsku se již 22 let vyrábí tepelné čerpadlo OCTOPUSTM Ice Stick systému vzduch/voda s absolutně bezhlučnou technologií venkovní jednotky a životností více než 50 let.

Švédská společnost OCTOPUSTM vyvíjí a vyrábí tepelná čerpadla od roku 1981. Zakladatel společnosti Kurt Karlsson je dodnes nazýván „otcem tepelných čerpadel“.

Kurt Karlsson - otec tepelnych cerpadel

Díky mnohaletému vývoji nachází pro své klienty nejlepší možná řešení. První model tepelného čerpadla Ice Stick (IS) byl uveden na trh již v roce 1991. Za dobu své existence si získal mnoho spokojených klientů téměř ve všech zemích Evropy. OCTOPUS se zaměřuje na zájmy svých zákazníků, proto jsou hlavními principy jednoduchost a trvanlivost produktů, ohleduplnost k životnímu prostředí a ekonomická efektivita. Tím se řídí všechny aktivity společnosti zaměřené na vývoj, instalaci i následný servis.

venkovni jednotka vytapeni voda-vzduch

Bezhlučný ICE STICK a jeho „hybridní“ bratříček

Tepelné čerpadlo Ice Stick pracuje s absolutně bezhlučnou venkovní jednotkou a je možným řešením kompletního systému vytápění. Energii pro vytápění získává ze vzduchu, kondenzací vzdušné vlhkosti a následným předání tepla při přeměně vody na led. V tepelném výměníku je pak teplo předáno do otopného systému. Pro dosažení vysoké účinnosti tepelného čerpadla (COP) je ideálním topným systémem podlahové vytápění. V dobře zateplených objektech je však možné jej efektivně provozovat i s otopnými tělesy.

venkovni jednotka vytapeni umistena na strese

Hybridní Ice Stick získává energii z více zdrojů. Čerpadlo je doplněno o zemní kolektor instalovaný mezi výparníkem a vnitřní jednotkou. Tím se vytvoří tepelné čerpadlo využívající teplo současně ze vzduchu i země.

venkovni jednotka vytapeni umistena v exterieru

Nekonečné výhody „ledového krápníku“

Ice Stick svojí technologií i životností je velmi ohleduplný k životnímu prostředí a peněžence uživatele díky nízkým provozním nákladům. Využívá pouze přírodní zdroje pro samo-odmrazení, nespotřebovává tak elektrickou energii. Pro svoji činnost používá ekologické náplně nespadající do kategorie zařízení povinných k pravidelným kontrolám chladících okruhů. Tepelné čerpadlo Ice Stick je jako jediné zařazeno mezi produkty „Climate Solver“ nadace WWF.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze