Úvod

I vaše kuchyně může být krásná a praktická

DYNAMIC SPACE by Blum, to jsou praktické nápady do modern kuchyně. Každý chceme, aby naše kuchyně byla krásná, a aby dobře plnila svou funkci. Obvyklá doba používání kuchyně bývá v průměru 20 let a proto je velmi důležité už při jejím pořízení dbát na účelné vybavení.


Společnost Blum z Rakouska, významný světový výrobce nábytkového kování, sleduje řadu kuchyní přímo v domácnostech po celém světě a nadmíru pozorně si bere na mušku rozličné zvyky a obyčeje uživatelů. Ze získaných poznatků vycházejí nové nápady i výrobky, které mají každodenní život v kuchyni zjednodušit a učinit jej praktičtějším. Svou filozofií DYNAMIC SPACE – tedy svými nápady a myšlenkami pro praktické kuchyně – poskytuje tento specialista na kování užitečné náměty a tipy, na co byste měli – alespoň z pohledu firmy Blum – při nákupu kuchyně dbát.
Tyto myšlenky se zakládají na třech zásadních principech: optimální průběh a návaznost jednotlivých úkonů v kuchyni (PLYNULOST), co možná nejlepší využití prostoru (PROSTOR) a vysoký komfort pohybu při obsluze nábytku (POHYB).

PLYNULOST: dobrý přístup, návaznost prací v kuchyni
Nepotřebných cest křížem krážem po kuchyni se můžete snadno vyvarovat, pokud budete mít již ve fázi projektu kuchyně přehled o tom, jak svou kuchyni v budoucnu budete využívat. Práce Vám půjde lépe od ruky, pokud bude všechno uloženo tam, kde to budete při práci skutečně potřebovat, a tak, abyste se k věcem snadno a rychle dostali.

vysouvaci zasuka Blum

Jde o to si v myšlenkách zkusit přehrát všechny pro každý všední den typické příklady, jako třeba uklízení umytého nádobí z myčky nebo přípravu snídaně; tak si snadno uvědomíte, zda takový průběh práce bude v nové kuchyni bez překážek a komplikací fungovat či ne.

prakticka rohova zasuvka

PROSTOR: dostatek a uspořádání úložného prostoru v kuchyni

Potřeba úložného prostoru je individuální a záleží na tom, jak velká je rodina, jaké zvyky lidé mají při vaření i nakupování potravin, záleží však také na životním stylu uživatele kuchyně. Protože vaří-li v kuchyni svobodný člověk, pár či matka pro svou početnou rodinu, je v tom velký rozdíl.
I když tohle všechno zohledníte, stejně se Vám potřebného prostoru nemusí dostávat. Pro optimální využití prostoru je tu spousta rozličných praktických řešení, s nimiž i z posledního obyčejného koutku vytvoříte plnohodnotný úložný prostor.

prakticke usporadani zasuvky

Především v malých kuchyních je nezbytné využít rovněž prostor v rohu nebo po straně pod dřezem. Firma Blum poskytuje se svým řešením rohové skříňky SPACE CORNER a výsuvem pod dřez komfortní řešení, které Vám umožní dobrý přehled a přímý přístup až do nejzazšího koutku, a ještě Vám zajistí úložný prostor navíc. Specialista na kování má ještě jedno nanejvýš praktické řešení pro ukládání zásob. SPACE TOWER, potravinovou skříň s vnitřními výsuvy firmy Blum, která Vám umožní přímý přístup k uloženým věcem, a to ze všech tří stran.

potravinova skrin

Další výhoda: vždycky otvíráme jen ten výsuv, odkud skutečně chceme něco vyndat. Nemusíme tak hýbat úplně celou skříní, chceme-li vyndat jen jediný balíček. Potravinová skříň se kromě toho dá plánovat v různých šířkách, proto je možné ji ideálně uzpůsobit velikosti domácnosti i kuchyně a zvykům budoucího uživatele při nakupování.

POHYB: komfort obsluhy v každodenním životě v kuchyni
Další důležitý aspekt praktické kuchyně je komfort ovládání, protože moderní kuchyň se musí dát obsluhovat dobře a jednoduše. Příkladem vysokého komfortu je SERVO-DRIVE, elektrický způsob otvírání firmy Blum. Stačí zlehka ťuknout na čílko – máte-li zrovna obě ruce plné, použijte bok, koleno nebo špičku nohy – a zásuvky a výsuvy se otevřou jakoby samy od sebe. Obzvlášt Vám doporučujeme elektrické řešení pro výsuv pro odpad, které by mělo patřit dnes již k standardní výbavě každé praktické kuchyně. Stejný komfort jako u výsuvů existuje rovněž pro výklopy v horní skříňce. Tady SERVO-DRIVE kromě otvírání umožní výklop také zavírat. K tomu stačí lehce stisknout malý vypínač. S otevíráním a zavíráním pak nemají problém ani lidé menší postavy. Díky BLUMOTION, osvědčenému systému tlumení firmy Blum, se dvířka, výsuvy i výklopy zavírají měkce a tiše. Těm z Vás, kteří si nechtějí elektrické ovládání nábytku pustit do domu, můžeme nabídnout mechanické řešení TIP-ON BLUMOTION.

vyklopna dvirka skrinek

KUCHYNĚ NA ZKOUŠKU: přijďte a vstupte do své budoucí kuchyně
Každý, kdo si chce koupit novou kuchyň, by si měl nejdříve naplánovat návštěvu kuchyňského studia nebo předváděcí místnosti, aby si tam aktivním způsobem vyzkoušel a vychutnal na vlastní kůži, jak snadno se dá nábytek používat, jak lehce a jednoduše je možné otvírat i zavírat výsuvy, dveře a výklopy. U nás si můžete sáhnout i na další rozměr své budoucí kuchyně. Můžete si postavit svou kuchyň podle Vašeho projektu, vyzkoušet zda je vše na dosah, jestli pracovní cesty nejsou zbytečně dlouhé a vzhledem k tomu, že skříňky jsou na podvozcích s kolečky, můžete velmi rychle provést změnu a vyzkoušet postavit jinou variantu, která pro Vás bude praktičtější.

Zveme Vás na „zkušební jízdu“ ve Vaší budoucí kuchyni do showroomu firmy BLUM. Rezervujte si termín >> Rezervační system BLUM.
Více naleznete na www.blum.com.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze