Úvod

Feng shui koupelna slouží především k relaxaci

Moderní filosofie feng shui nenahlíží na koupelnu pouze jako na užitnou místnost, ale o místo určené k relaxaci, což se odrážení na pojetí jejího interiéru.


Očista ducha i těla
Z pohledu feng shui není koupelna určena pouze k očistě těla, ale i ducha. Měla by být čistá, světlá, vzdušná a útulná. Pokud můžete polohu své koupelny ovlivnit, pamatujte na to, že optimální světovou stranou je sever. Tato část domu má totiž energii vody, která koresponduje s energií této místnosti. Neméně důležité je osvětlení. Ideální je, když má do místnosti přístup denní světlo. K večerní relaxaci, která slouží k přípravě na spánek, patří intimní tlumené světlo. Do feng shui koupelny patří živé rostliny a svíčky, které navozují pocit uvolnění.

Pořádek a řád
Feng shui koupelna má ráda svůj pořádek a řád. Předně toaleta by měla být od koupelny oddělena alespoň opticky, k tomu je ideální zídka. Podle feng shui má každá věc své místo, neboť to přispívá k harmonii. Co harmonii naopak narušuje, to jsou nefunkční a poškozené předměty. V koupelně je důležité větrat, leštit zrcadla a udržovat ji stále v čistotě. Neživé rostliny do feng shui koupelny nepatří. A nepatří sem ani žádná věc, která Vám připomíná pracovní povinnosti.


Kam dál ?

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze