Úvod

Ekologické pohony pro brány a vrata se solárním fotovoltaickým napájením

V současné době se pojem čisté solární energie skloňuje ve všech pádech. Technický vývoj v podsedních letech docílil zvýšení celkové efektivity fotovoltaických zdrojů a spolu s poklesem jejich ceny umožnil aplikaci této technologie prakticky ve všech průmyslových oborech.


Výrobci automatických závor a pohonů pro brány a vrata se využitím solární energie prostřednictvím fotovoltaických panelů intenzivně zabývají již několik let. Výsledkem jejich vývoje jsou úsporné pohony poháněné výhradně fotovoltaickými zdroji. Při jejich vývoji bylo nutno překonat mnoho úskalí.
pohon brány Nice Robus
Společnost Nice, jejíž produkty v tuzemsku dodává i servisuje firma Technopark CZ prostřednictvím svého internetového obchodu www.Technopark.cz a sítě svých obchodních partnerů, musela za tímto účelem vyvinout zcela novou řadu pohonů s napájecím napětím 24 V a připravit a otestovat nové řídící jednotky, bezpečnostní a výstražné prvky i systém dálkového ovládání. Vývoj se soustředil i na přípravu nové řady výkonných akumulátorů, které přebírají napájení pohonů v době kdy nesvítí slunce.
pohon na bránu Solemyo SYKCE
Vznikla tak zcela nová řada sada pro napájení úsporných pohonů pod označením Solemyo SYKCE, která využívá pro svůj provoz výhradně fotovoltaické zdroje elektrické energie. Je vhodná pro doporučené typy pohonů pro posuvné brány, garážová vrata a automatické závory. Velmi výhodné se jeví aplikovat takové pohony na lehké hliníkové brány (FRAGMENTICA), kde jejich nízká hmotnost zvyšuje počet použitelných cyklů brány nebo vrat. Výkon fotovoltaických panelů a záložních akumulátorů garantuje spolehlivý provoz pohonů nebo automatických závor v každém ročním období po celou dobu kalendářního roku. Tato zařízení je výhodné instalovat v místech, kde je obtížné realizovat nové elektrické přípojky nebo tam, kde zdroj standardního napájení úplně chybí. Využití této techniky najde uplatnění v oblasti rezidenčního bydlení i u externích průmyslových aplikací s nízkou četností provozu. www.technopark.cz.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze