Úvod

Cylindrická vložka TOKOZ byla v testu nejlepší

Celkem dvanáct oboustranných cylindrických zámkových vložek ve 3. a 4. bezpečnostní třídě prověřoval redakční test MF Dnes. Vložky byly zakoupeny v běžné prodejní síti a otevřít se je pokoušelo sedm zámečníků pod dohledem Asociace zámkových a klíčových služeb ČR.


Cylindrická zámková vložka TOKOZ PRO 400 nebyla při simulaci vloupání překonána ani tichými, ani destruktivními metodami. Zaslouženě v Testu MF Dnes vyhrála, oceněna byla známkou 1,1.

A proč je tedy cylindrická vložka TOKOZ PRO 400 to nejlepší na trhu? Protože odolala všem metodám testovaného otevření a to díky řešení, které TOKOZ zvolil. Jedná se o otočná lamelová stavítka, která jsou v současnosti naprostým vrcholem bezpečnosti ve své třídě. TOKOZ PRO 400 tak nabízí ochranu proti tichým tj. nedestruktivním metodám (bumping, planžety), ale i těm destruktivním (AKU vrtačka, vibrační přístroj s planžetami tzv. elektropick), což jsou nejvyužívanější zlodějské postupy. Při pokusech o překonání odolal jak mechanizmus, tak tělo vložky. U tichých metod nedokázal zámečník překonat systém lamelových stavítek, použitá vrtačka zároveň nezanechala na těle vložky žádné poškození a díky klíčovému zákrytu z tvrzené oceli, který při pokusu o odvrtání rotuje, ani nepronikla do vnitřního mechanizmu.

odvrtani zamku dveri

K testu už mohla Jitka Vozábová, vedoucí marketinkové komunikace pro zámky a kování společnosti TOKOZ jen doplnit:
„Test jasně ukázal, že se ve všech směrech vyplatí investovat do kvalitního zabezpečení a kupovat zámky vyšších bezpečnostních tříd pouze u certifikovaných výrobců a neohrožovat svůj majetek podezřele levnými výrobky.“

Uzamykací systém TOKOZ PRO je unikátní, jeho základ tvoří řada otočných stavítek rotujících ve speciálních vložkách, v obou směrech unášených klíčem, tedy s absencí jakýchkoliv pružin. Nesprávný klíč či chybná manipulace stavítka nedostane do správné pozice a proto se zámek neodemkne. Systém je vyroben tak, že umožňuje kombinatoriku jednotlivými klíčovými profily. Zaručuje se tím vysoký počet uzávěrových kombinací a klíč se stává jedinečným. Oceňovanou výhodou je i bezproblémové používání tohoto systému v extrémních klimatických podmínkách, ať se již jedná o vlhkost, sníh, vodu, mráz nebo prach. Cylindrická zámková vložka TOKOZ PRO 400 se vyznačuje velmi dlouhou životností a vysokou spolehlivostí, vnitřní součástky vykazují jen velmi mírné opotřebení a to i při častém používání.

bezpecnostni dverni zamek

Vložku s bezpečnostní olivou (knoflíkem) lze pořídit v oficiálním eshopu TOKOZ za cenu 1.242,00 Kč s DPH, vložku bez olivy za 1 109,00 Kč s DPH. Koupit je možné na eshop.tokoz.cz.

TOKOZ díky svým chytrým řešením je nejen jednou z nejúspěšnějších českých firem, ale také je největším českým výrobcem visacích zámků. Zabezpečovací prvky a mechanismy, kování stavební a nábytkové, to všechno je žďárský TOKOZ. Svěřte se TOKOZu a budete v těch nejlepších rukou.

logo tokoz
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze