Úvod

Antibakteriální spárovací hmota

Také jste si vybrali krásné nové obklady a dlažbu do koupelny či kuchyně a přemýšlíte, jakou spárovací hmotu vyberete?


Při výběru nám jde především o barvu dané spárovací hmoty. Snažíme se, aby spára vkusně doplňovala vybraný obklad a dlažbu. Ale v koupelně, která se svou zvýšenou vlhkostí přímo nabízí pro vznik různých bakterií a plísní,  musíme myslet i na další parametry, které vybraný tmel musí splňovat. 


M.B.KERAMIKA
nám představuje hydrofobní spárovací tmel Ultracolor plus s technologií Bio Block a Drop Efekt od firmy MAPEI. A co to vlastně v praxi znamená?

 

Technologie Bio Block spočívá v tom, že v mikrostruktuře spárovací hmoty jsou rozptýleny speciální molekuly organického původu, které zabraňují tvorbě mikroorganismů způsobujících plísně.  Laicky to znamená, že na spárovací hmotě sice mikroorganismy ulpí, ale nebudou se na ní dále množit a brzy uhynou. Spárovací tmel je tak odolný proti biologickému znečištění a pomáhá nám udržet koupelnu hygienicky čistou.

 

Technologie Drop efekt  účinně snižuje nasákavost vody. Tato spárovací hmota obsahuje hydrofobní přísady a díky tomu je spára chráněna před pronikáním vody. Voda se do spáry nevpije, ale vytvoří tzv. kapkový efekt (drobné kapičky vody, které se spojí a stečou po stěně).

 

Tento rychle tvrdnoucí a vysychající hydrofobní spárovací tmel výjimečných vlastností má široké oblasti použití. Je vhodný pro výplň spár šířky od 2 do 20 mm. Můžeme ji aplikovat nejen v prostorách s vysokým zatížením (letiště, restaurace), ale i v interiéru i exteriéru (koupelny, kuchyně, balkony, terasy, bazény…).

Ultracolor plus má také širokou škálu barev. Barevná paleta čítá 26 odstínů a ke každému odstínu spárovací hmoty je k dispozici silikon stejné barvy. Z takto široké nabídky si jistě vybere každý a ze své koupelny tak vytvoří vkusné i hygienické prostředí. Popsané spárovací hmoty si můžete zakoupit v koupelnových studiích firmy M.B.KERAMIKA. Další informace na
www.mbkeramika.cz.

Zdroj, foto: www.mbkeramika.cz

Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze