Úvod

3 důkazy, že má smysl chodit do wellness

Bazény, vířivky, sauny, parní lázně, masáže,… wellness centra jsou fenoménem dneška a minimálně jedno luxusní najdete v každém větším městě. Určitě do něj choďte - ulevíte svým svalům, posílíte imunitu, vyčistíte tělo.


Prokrvíte svaly, ulevíte kloubům
Žádný jiný sport na světě nedokáže uvolnit a protáhnout vaše svaly tak dobře jako plavání. Plavání je pro tělo přirozené, svaly protáhne rovnoměrně a šetrně.

Pozitivní účinek na svaly i klouby má také saunování. Např. infračervený paprsek v infrasaunách proniká hluboko do kůže a prohřívá vaše svaly a klouby tak dobře, že ho lékaři doporučuji jako přípravu na náročný sportovní výkon. Jestliže trpíte bolestmi kloubů, infrasauna vás jich dost možná zbaví.

Bolívá vás za krkem? Trpíte na záda? Neprokrvují se vám končetiny? Pokud zrovna nemáte čas zajít si na hodinou masáž, skočte alespoň na 15 minut do vířivky. Efekt je podobný.

Virivka poskytuje prijemny relax i v pohodli domova

Posílíte imunitu
Tohle platí hlavně pro finské sauny. „Správný“ postup saunování vypadá následovně: 10-15 minut v sauně – prudké ochlazení v ledovém bazénku – krátká relaxace. A takhle 3x za sebou.

Prudká změna teplot organismu prospívá, protože si na ni zvykne – a snáze potom odolává podmínkám, za kterých by se jinak nachladil.

Pozitivní vliv na imunitu ale nemají jen finské sauny, pomáhají také parní lázně nebo infrasauny.

Infrakabinu take muzete mit doma

Detoxikujete tělo i duši

Člověk se potí ze dvou důvodů:
1) aby se ochladil
2) aby ze sebe dostal škodlivé látky

Během jediného pobytu v sauně nebo horké lázni vypotíte klidně 0,5 litru potu, se kterým se z vašeho těla odplaví spousta škodlivých látek. Není náhodou, že v Indii lidé chodí do parní lázně proto, aby očistili své tělo a mohli duchovně růst.

Saunovani vycisti organismus

Wellness můžete mít i doma
Jestliže vás od chození do wellness odrazuje nutnost dojíždění, postavte si ho doma. Česká firma Welness Vision už od roku 2003 vyrábí bazény a sauny na míru, přičemž dokáže vyrobit i maličkou saunu o rozměru 1,2 m2. Taková se vejde do bytu každému.
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze