Úvod

Tepelné čerpadlo Danfoss DHP-AQ přináší největší úspory

Švédská energetická agentura provedla rozsáhlý test tepelných čerpadel vzduch / voda. Nové tepelné čerpadlo firmy Danfoss DHP-AQ má nejlepší roční účinnost*, a tím přináší největší úspory.


Z jedenácti modelů tepelných čerpadel v testu, Danfoss DHP-AQ přináší největší úspory a Tepelné čerpadlo Danfoss získává také nejlepší hodnocení, pokud jde o teplotu teplé vody, nízkou hlučnost a nízké energetické ztráty.

"Jsou to skvělé výsledky, ale ve skutečnosti ne nečekané," říká Dita Černá zajišťující technickou podporu tepelných čerpadel firmy Danfoss. "Danfoss DHP-AQ je nově vyvinuté tepelné čerpadlo se zcela novým typem regulace, který zajišťuje, že tepelné čerpadlo pracuje s maximální efektivitou v každé situaci. Naše testy prokázaly, že DHP-AQ nabízí vždy prvotřídní výkon v každé oblasti. Proto jsme velmi rádi, že je to potvrzeno v nezávislém testu výrobku."
 
Tepelné čerpadlo Danfoss DHP-AQ: vnější jednotka.

"Roční účinnost je nejdůležitějším faktorem pro zákazníka. Je to klíčový parametr pro dokončení výběru tepelného čerpadla, "říká Anders Odell, který vedl testování švédské energetické agentury.

Zmiňme jeden výsledek testu za všechny - vysoká teplota teplé vody tepelného čerpadla Danfoss DHP-AQ. Model použitý v testu měl 180-litrový zásobník teplé vody, který dodává 300 litrů 40°C teplé vody z kohoutku. S použitím 300-litrové nádrže, dostanete obrovské množství - 500 litrů - 40°C teplé vody z kohoutku. Díky jedinečnému zákaznicky přizpůsobivému řešení – možnost volby velikosti nádrže na teplou vodu - tepelného čerpadla DHP-AQ, může být každá instalace šitá přímo na míru dle požadavků zákazníka.

Tepelné čerpadlo vzduch/voda získává energii z venkovního vzduchu a produkuje teplo i teplou vodu. Tepelné čerpadlo Danfoss DHP-AQ vytápí dům efektivně, i při poklesu venkovní teploty na -20°C.

Při vývoji tepelného čerpadla Danfoss DHP-AQ, se oddělení výzkumu a vývoje zaměřilo především na vysokou účinnost, nízkou hlučnost, uživatelský komfort a design. S množstvím příslušenství a výkonovou řadou 6 až 36kW, získáváme možnosti řešení od malých domů až po větší stavby. Kromě toho, tepelné čerpadlo Danfoss DHP-AQ má vestavěnou funkci chlazení - snížení vnitřní teploty v letních měsících.
 
Vnitřní jednotka - MAXI, MIDI, MINI.

Stejně jako ostatní tepelná čerpadla Danfoss, tepelné čerpadlo DHP-AQ přináší značné úspory nákladů a zároveň je snadno obslužné a šetrné k životnímu prostředí. EU zařadila tepelná čerpadla mezi obnovitelný zdroj energie.


* Roční výkonnost: míra účinnosti tepelného čerpadla stanovena na ročním základě, zahrnující teplá i chladná období a přípravu teplé vody.


Pro další informace o tepelných čerpadlech Danfoss, prosím kontaktujte:
Ing. Dita Černá
Technical support
Danfoss s.r.o.
Heating Solutions Division
V Parku 2316/12, 148 00 Praha 4, The Czech Republic
Dita.Cerna@danfoss.com | www.cz.danfoss.com
Mobile: +420 725 014 142 | Fax: +420 283 014 567

Přečtěte si více o tepelných čerpadlech Danfoss: www.cz.danfoss.com
Navštivte také ...
Fotogalerie
Doporučujeme
Nejčtenější
Diskuze